Visual programming MCQ’s

Visual programming MCQ’s

1: Val function translates a …………. value to a variable…

a) numeric

b) alphabetic

c) char

d) none of these

Answer - Click Here:
A

 

2: Which of the following box provides a set of choices to the user…

a) Text

b) Combo

c) Command

d) list

Answer - Click Here:
D

 

3: Which of the following property is common for many tools…

a) name

b) window status

c) place

d) location

Answer - Click Here:
A

 

4: Which of the following is true about disabled menu item does not appear in the …

a) title bar

b) status bar

c) standard bar

d)  menu bar

Answer - Click Here:
D

 

5:  Which statement checks any undeclared variables and reports to the user about the error…

a) dim

b) external

c) looping

d) iteration

Answer - Click Here:
A

 

6: Which of the following arrays can be declared when the user may not know the exact size of the array at design time…

a) dynamic array

b) dimensional array

c) two-dimensional array

d) none of these

Answer - Click Here:
A

 

7:  In an array will have the same properties as…

a) controls

b) address

c) access

d) location

Answer - Click Here:
A

 

8: Which of the following appears at the top of the screen…

a) menu 

b) title 

c) debug

d) tool

Answer - Click Here:
B

 

9: Which option is true when the user clicks a button …….. is opened…
a) a method
b) an event
c) a property
d) a setting

Answer - Click Here:
B

 

10: An algorithm is…

a) a logical sequence of steps that solve a problem

b) a tool that designs computer programs 

c) a mathematical formula that solves a problem

d) a tempo for classical music played in a code

Answer - Click Here:
A

 

11:  Visual Basic language launched early in…

a) The 1990s

b) The 1980s

c) The 1970s

d) The 1960s

Answer - Click Here:
A

 

 

12: Which of the following example is true about visual programming…

 

a) controls object

 

b) ADO.NET

 

c) ASP.NET

 

d) all of these

 

 

Answer - Click Here:
D

 

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.