Visual programming Solved MCQ’s Questions Answers

Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on January 5th, 2021

Visual programming Solved MCQ’s Questions Answers

1: Which of the following is not a component of IDE…

a) tool box

b) start menu

c) designer windows

d) solution explorer

Answer - Click Here:
B
2: ——- is an example of visual objects…
a) control objects
b) ADO.NET
c) ASP.NET
d) all of the above
Answer - Click Here:
B
3: Which of the following is used to change the color of the form…
a) can’t change
b) properties windows
c) source code
d) b and c both

Answer - Click Here:
D

 

4: Which of the following is used in GUI…

a)  should be easy for a user to manipulate

b)  uses buttons, menus, and icons

c)  Both a and b  

d) All of the above

Answer - Click Here:
C

 

5:  In the options, which is in not a property of the Common control class…

a) font

b)back colour

c)  show

d) name

Answer - Click Here:
C

 

6:  The function procedures by default are…
a) protected
b) inherited
c) public
d) private

Answer - Click Here:
B

 

7:  Which of the following function is used to return a copy of string…

a) trim

b) rtrim

c) ltrim

d) none of these

Answer - Click Here:
C

 

8: Which function call for the exit sub procedure , function procedure…

a) exit for

b) break

c) exit do

d) exit

Answer - Click Here:
D

 

9:  Which of the following is used to hide the content in textbar…

a) caption

b) hiden

c) password char

d) name

Answer - Click Here:
C

 

10:  Which of the following is used to represent the items in a hierarchical manner…

a) progress bar

b) tree view

c) grid view

d) none of these

Answer - Click Here:
B

 

11:  Which statements enable to trap  run time error…

a) on run-time error

b) error

c) on error 

d) all of these

Answer - Click Here:
C

 

12: Which of the following method is used to remove a dialog box in from view…

a) display

b) hide

c) enable

d) disable

 

Answer - Click Here:
B

MCQs collection of solved and repeated MCQs with answers for the preparation of competitive exams, admission test and job of PPSC, FPSC, UPSC, AP, APPSC, APSC, BPSC, PSC, GOA, GPSC, HPSC, HP, JKPSC, JPSC, KPSC, KERALAPSC, MPPSC, MPSC, MPSCMANIPUR, MPSC, NPSC, OPSC, RPSC, SPSCSKM, TNPSC, TSPSC, TPSC, UPPSC, UKPSC, SPSC, KPPSC, BPSC, AJKPSC ALPSC, NPSC, LPSC, SCPSC, DPSC, DCPSC, PSC, UPSC, WVPSC, PSCW, and WPSC.

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.