MCQs on Direct Online Marketing MCQs

MCQs on Direct Online Marketing

1: Highly involved consumer buying behavior while perceiving significant differences between brands is called _____________. Select the correct option.
A. complex buoying behavior
B. variety-seeking buying behavior
C. dissonance reducing buying behavior
D. habitual buying behavior
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

2: Procedure in marketing which consists of enlisting opinion leaders as “brand ambassadors” is called _____________. Select the correct option.

A. Leading marketing
B. buzz marketing
C. online marketing
D. none of the above
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

3: If customer’s expectations and products performance matches, customer is _____________. Select the correct option.

A. satisfied
B. dissatisfied
C. delighted
D. none of above
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

4: Stages such as awareness stage, conviction stage, liking stage, preference stage, and actual purchase stage are all stages of the process called. _____________.Which of the following statement is correct.
A. channeling stages
B. buyer readiness stage
C. channel designing stages
D. strategic stages
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

5: When new developed product concept is tested, next immediate step is to _____________.Which of the following statement is correct.
A. develop market strategy
B. develop a testing technique
C. develop intermediaries
D. develop logistic network
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

6: In communication process, receiver and sender are classified as _____________. Select the correct option.
A. communication channels
B. communication functions
C. communication parties
D. communication tools
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

7: In buyer decision process, stage in which purchase intention is transformed in to purchase decision is called _____________.Which of the following statement is correct.
A. purchase decision
B. need recognition
C. information search
D. both b and c
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

8: In communication process, media and message are considered as _____________. Select the correct option.
A. communication parties
B. communication tools
C. communication channels
D. communication functions
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

9: ‘Maslow’s hierarchy of needs’ includes _____________.Which of the following statement is correct.
A. esteem needs
B. physiological needs
C. self-actualization needs
D. all of the above
E. NONE of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

10: An idea for a possible product that company will offer is classified as ________________. Select a suitable option according to the given statement

A. customer management
B. product idea
C. product image
D. none of the above
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

11: Detailed stated version of shortlisted new ideas in meaningful consumer terms is best classified as ____________. Which of the following option is correct.
A. raw-material screening
B. product concept
C. production phase
D. production screening
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

12: Tendency of difficult understanding related to use of market offering is called ________________. Select a suitable option according to the given statement
A. compatibility
B. relative advantage
C. complexity
D. communicability
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

13: Theme of message content which triggers positive or negative emotions leads to purchase motivation is classified as ________________. Select a suitable option according to the given statement

A. irrational appeal
B. emotional appeal
C. rational appeal
D. moral appeal
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

14: Customers in growth stage of life cycle of products are classified as ________________. Select a suitable option according to the given statement

A. laggards
B. innovators
C. early adopters
D. middle majority customers
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

15: Considering non-personal communication channels, magazines, direct mail and newspapers are considered as ____________. Which of the following option is correct.

A. display media
B. online media
C. print media
D. broadcast media
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]