Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Software Project Management MCQ’s

Software Project Management MCQs

1. What are Requirements refined and analyzed to assess their clarity, completeness, and_____

A. Consistency
B. Correctness
C. Concurrency
D. None of these

Answer - Click Here:
A

2. A software project that meets all the given objectives is a success of _________.
A. Project fundamental purpose
B. Project quality
C. Project requirement
D. Project management myth
E. None of these

Answer - Click Here:
D

3. ___________ is not an effective software project management focus..
A. people
B. product
C. process
D. popularity

Answer - Click Here:
D

4. What is the abbreviation of PM-CMM…
A. product management capability maturity model
B. process management capability maturity model
C. people management capability maturity model
D. project management capability maturity model

Answer - Click Here:
C

5. _________ is not a project manager’s activity.
A. project design
B. project management
C. project planning
D. project control

Answer - Click Here:
A
6.

The __________ is not an approach to software cost estimation?
A. Analytical
B. Critical
C. Empirical
E. Heuristic

Answer - Click Here:
B

7. Which one of the following is not considered as a risk in project management?
A. Staff turnover
B. Testing
C. Product competition
D. Specification delays

Answer - Click Here:
A

8. What is the process each manager follows during the life of a project is known as
A. Project Management
B. Project Management Life Cycle
C. Manager life cycle
D. All of the mentioned

Answer - Click Here:
B

9. The quality planning is the process of developing a quality plan for_________.
A. customers
B. project manager
C. team
D. project

Answer - Click Here:
D

10. Which of the following is the sub-process of process improvement?
A. Process introduction
B. De-processification
C. Process analysis
D. Process distribution

Answer - Click Here:
C

11. Which one the following is an internal software quality from given below?
A. reusability
B. reliability
C. scalability
D. usability

Answer - Click Here:
A

12. What is the symbolic representation of RUP __________________
A. Rational Unified Process
B. Rational Unified Process
C. Rational Unified Program
D. Rational Unified Process

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *