incremental Model Solved MCQs and Questions Answers

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 21st, 2021

Let us see the Incremental Model Solved MCQs and Questions Answers.

1.incremental model passes through the ___________phases each interaction
a.communication and modeling
b.planning and construction
c.deployment and maintenance
d.all

Answer - Click Here:
D

2.which of the following testing strategy established during requirements analysis against developed software?
a.Validation
b.Integration
c.Regression
d.System

Answer - Click Here:
A

3. The incremental model is
a. A reasonable approach when well-defined requirements.
b.good approach when a working core product quickly
c.approach to use projects with large development teams.
d.revolutionary model is not used for commercial.

Answer - Click Here:
A

4.the Iterative model (incremental model)is proposed __________
a.OO
b.OD
c.UP
d.UML

Answer - Click Here:
C

5.The Incremental Model is combination of _________
a. Build & FIX Model & Waterfall
b. Linear Model & RAD
c.Linear Model & Prototyping
d.Waterfall Model & RAD

Answer - Click Here:
C

6.the main difference between Incremental Model and Spiral Model is.
a. Progress can be measured
b. Changing requirements can be accommodated
c. Users can see the system early
d.no difference between these two

Answer - Click Here:
A

7.advantage of using an Incremental Model.
a. Customers can respond to each increment
b. Easier to test and debug
c.when there is a need to get a product to the market early
d.Both b & c

Answer - Click Here:
D

8. In an incremental model, each iteration goes through the following steps.
a.communication and modeling
b.planning and construction
c.deployment and maintenance
d.all

Answer - Click Here:
D

9.The element that holds technology layers together and timely development of computer software _________ process.
a.hardware
b.software
c.control
d.embedded

Answer - Click Here:
B

10. which pattern defines a software engineering action that is part of process software engineering practice
a.task
b.stage
c.phase
d.dynamic

Answer - Click Here:
A

11.PSP activity isolate requirements develops both size and resource estimates_________.
a.planning
b.high level design
c.high level design review
d.development

Answer - Click Here:
A

12.In TSP, sequence of tasks
a.launch
b.high level design
c.implementation
d.postmortem

Answer - Click Here:
A

More MCQs on Software Process Models

  1. Iterative Model MCQs
  2. Spiral Model MCQs
  3. incremental Model MCQs
  4. Software Process Models MCQs

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.