Softer Design pattern MCQ’s

Softer Design pattern MCQ’s

1: Patterns is…

a) It solves a software design problem

b) It is a model proposed for imitation

c) All of these

d) None of these

Answer - Click Here:
C

2: Which of the following benefits provide patterns?

a) Increasing Development Efficiency

b) Promoting Communication

c) Streamlining Documentation

d) All of these

Answer - Click Here:
D

3: Which of the following pattern focus on the design patterns movement?

a) Data Structures and Algorithms

b) Programming Idioms

c) Mid-Level Design Patterns

d) Architectural Styles

Answer - Click Here:
C

4: Patterns important due to…

a) They captured design accessible to novices and other experts

b) They capture expert design knowledge

c) None of these

d) All of these

Answer - Click Here:
D

5: ——– is a design pattern?

a) Structural

b) Abstract Factory

c) Behavioral

d) All of these

Answer - Click Here:
D

6: ——– design pattern defines one-to-many dependency between objects…

a) Observer pattern

b) Factory Pattern

c) Facade pattern

d) Singleton method pattern

Answer - Click Here:
A

7: Which of the following are concerned with communication between objects?

a) J2EE Design Patterns

b) Behavioral Design Patterns

c) Creational Design Pattern

d) Structural Design Patterns

Answer - Click Here:
B

8: Which one pattern creating duplicate object?

a) Filter Pattern

b) Prototype Pattern

c) Bridge Pattern

d) Builder Pattern

Answer - Click Here:
B

9: Which of the following is a pattern language?

a) resembles the structure of natural languages

b) encompasses a collection of patterns

c) is implemented using hypertext

d) All of the above

Answer - Click Here:
B

10: A visitor class is used which changes the executing algorithm of an element class…

A. Business Delegate Pattern

B. Composite Entity Pattern

C. Visitor Pattern

D. MVC Pattern

Answer - Click Here:
C

11: Which of the following represents the structure and behavior of the pattern?

a) Consequences

b) Form

c) Aplication

d) Name

Answer - Click Here:
B

12: Which design pattern suggest multiple classes?

a) Chain of responsibility pattern

b) Bridge pattern

c) Singleton pattern

d) State pattern

Answer - Click Here:
A

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]