UML Diagrams MCQs Questions Answers

Last modified on November 4th, 2020 Download This Tutorial in PDF

Let us see the UML Diagrams MCQs Questions Answers.

1.who consider diagrams as a type of Class diagram, component diagram, object diagram, and deployment diagram?

A) structural
B) behavioral
C) non-behavioral
D) non structural
Answer:a

2._________are Weak entities are represented in UML diagrams by using aggregations.

A) qualified
B) non-qualified
C) non-qualified
D) qualified
Answer:d


3.__________ represented by In UML diagrams, relationship between component parts and object.

A) ordination
B) aggregation
C) segregation
D) increment
Answer:b

4.which type they considered Activity diagram, use case diagram, collaboration diagram, and sequence diagram?

A) non-behavioral
B) non-structural
C) structural
D) behavioral
Answer d

5. which diagram is used to show interactions between messages are classified as?

A) activity
B) state chart
C) collaboration
D) object lifeline
Answer c

6.which diagrams are used to distribute files, libraries, and tables across topology of the hardware

A) deployment
B) use case
C) sequence
D) collaboration
Answer: a

7.which diagram that helps to show Dynamic aspects related to a system?

A) sequence
B) interaction
C) deployment
D) use case
Answer: b

8.simple name in UML Class and objects consist of __________.

A) Letters
B) Digits
C) Punctuation Characters
D) All of the mentioned
Answer: d

9.which of the following Composite name consists of in a UML Class and object diagram?

A) Delimiter
B) Simple names
C) Digits
D) All of the mentioned
Answer: d

10.which of these abstractions class consist?
A) Set of the objects
B) Operations
C) Attributes
D) All of the mentioned
Answer: d

11.which of these compartments divided in class?
A) Name
B) Attribute
C) Operation
D) All of the mentioned
Answer: d

12.which of the following attribute is a data item held by?
A) Class
B) Object
C) All of the mentioned
D) None of the mentioned
Answer: c

13.Mentioned as _________ attributes for conceptual modelling?
A) Initial Values
B) Names
C) All of the mentioned
D) None of the mentioned
Answer: c

14.An operation can be described as__________.
A) Object
B) Class
C) Functions
D) Object & Class
Answer: d

15._________are part of the class operation specification format.
A) name
B) parameter list
C) return-type list
D) all of the mentioned
Answer: d

16.which among the optional statement is true?
A) Associations may also correspond between instances of three
B) Association lines may be unlabeled
C) All of the mentioned
D) None of the mentioned
Answer: c

17.Multiplicity for an association ___________.
A) association is the number of instances with a single instance
B) association is the number of instances with a number instance
C) All of the mentioned
D) None of the mentioned
Answer: a

18.___________among these are the rules to be considered to form Class diagrams.
A) Class symbols least a name compartment
B) The compartment can be in random order
C) Attributes and operations can be listed
D) None of the mentioned
Answer: a

20.these are the heuristics _________.
A) Name classes attributes with noun phrases
B) Name operations with verb phrases
C) Stick to binary associations
D) All of the mentioned
Answer: d

21. An object symbol is divided into _________ part of compartment
A) Top
B) Bottom
C) All of the mentioned
D) None of the mentioned
Answer: c

22.___________diagram is time-oriented?
A) Collaboration
B) Sequence
C) Activity
D) None of the mentioned
Answer: b

23.which term are combined Interaction Diagram?
A) Sequence Diagram + Collaboration Diagram
B) Activity Diagram + State Chart Diagram
C) Deployment Diagram + Collaboration Diagram
D) None of the mentioned
Answer: a

24. Structure diagrams emphasize the things present system being modeled.
A) True
B) False
Answer: a

25.__________diagram in UML shows a complete of a modeled system at a specific time.
A) Sequence
B) Collaboration
C) Clas
D) Object
Answer: d

26.__________UML diagrams has a static view.
A) Collaboration
B) Use case
C) State chart
D) Activity
Answer: b

Read More MCQs on UML Diagrams

  1. Deployment Diagram MCQs | UML
  2. Class diagram and object diagram MCQs | UML
  3. Use Case Diagram MCQs | UML
  4. UML diagrams solved MCQs UML
  5. Object-oriented analysis and design MCQs | UML

 

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)