Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Software Formal Methods Mcq’s

Software Formal Methods Mcq’s

1: Which of the following statements that can be interpreted in a number of ways?

a) Vagueness

b) Comments

c) Contradictions

d) Ambiguities

Answer - Click Here:
C

2: Which of the following occurs in a system specification document due to the bulkiness of?

a) Incompleteness

b) Vagueness

c) Ambiguities

d) Contradictions

Answer - Click Here:
B

3: When formal methods are used for the first time,

Which of the following is essential for success?

a) Consulting

b) Expert training

c) none of these

d) Both Expert a & b

Answer - Click Here:
D

4: Which of the following is not provided by formal methods?

a) verifying systems

b) providing frameworks

c) provide investors

d) both option a & b

Answer - Click Here:
D

5: Coupling wrost type is…

a) control coupling

b) stamp coupling

c) content coupling

d) data coupling

Answer - Click Here:
C

6: Which of the following option is the most important feature of the spiral model?

a) risk management

b) quality management

c) configuration management

d) requirement analysis

Answer - Click Here:
A

7: SRS is also known is…

a) integrated testing

b) stress testing

c) black box testing

d) white box testing

Answer - Click Here:
C

8: Coupling desired level is…

a) data coupling

b) common coupling

c) control coupling

d) no coupling

Answer - Click Here:
A

9: Which of the following option are forms of alpha and beta testing?

a) system testing

b) acceptance testing

c) unit testing

d) integration testing

Answer - Click Here:
B

10: Which of the following encapsulates an object?

a) state

b) data

c) behaviour

d) both data & behaviour

Answer - Click Here:
D

11: flowchart can replace…

a) case effect graph

b) structure charts

c) decision table

d) pseudocode

Answer - Click Here:
D

12: Which of the following shows the ER Model?

a) dynamic view

b) functional view

c) both a & b

d) static view

Answer - Click Here:
D

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *