Software Fault Tolerance MCQs Questions Answers

Software Fault Tolerance MCQs Questions Answers

1. Which of the following is correct when the fault remains in the system for some period and then disappears?
A. Intermittent
B. Permanent
C. Transient
D. All of the mentioned
E. None of these

Answer - Click Here:
C

2. Which one of the following method is used to achieve reliable systems?
A. Fault tolerance
B. Fault removal
C. Fault prevention
D. All of the mentioned
E. None of these

Answer - Click Here:
D

3. A system maintaining its integrity while accepting a temporary halt in its operation is said to be in a state of
A. Graceful Degradation
B. Full Fault Tolerance
C. Fail Safe
D. Fail Soft
E. None of these

Answer - Click Here:
C

4. Which one of the Error Detection checks is not a part of Application detection?
A. Reversal checks
B. Coding checks
C. Hardware checks
D. Timing checks

Answer - Click Here:
C

5. What is Exception handling is_________
A. backward error recovery mechanism
B. forward error recovery mechanism
C. All of the above
D. None of these

Answer - Click Here:
B

6. The non-occurrence of improper alteration of information said to be
A. Integral Dependability
B. Maintainable Dependability
C. Confidential Dependability
D. Available Dependability

Answer - Click Here:
B

7. N-version programming which is the independent generation of N, the value of N…
A. is less than 2
B. is greater than 2
C. is less than 1
D. is greater than 1
E. none of these

Answer - Click Here:
B

8. Which of the following is correct on all fault-tolerant techniques rely on
A. Dependability
B. Redundancy
C. Integrity
D. All of the above
E. None of these

Answer - Click Here:
B

9. The _________ effect, with backward error recovery mechanism it is imperative for a communicating process to reach consistent recovery points to avoid them.
A. Domino
B. Whirlpool
C. Static
D. Dynamic
E. None of these

Answer - Click Here:
A

10. What is the most common cause of soft errors in hardware system?
A. Voltage Fluctuation
B. Alpha Particles
C. Cosmic Rays
D. Thermal Issue

Answer - Click Here:
C

11. Property is not a requirement for Fault Tolerance is given below?
A. Fail Safe
B. Dynamic Recovery
C. Fault Isolation
D. Fault Containments

Answer - Click Here:
A

12. What mechanism used to find latent failure in memory modules of the following…
A. Swapping
B. Paging
C. Scrubbing
D. Sniffing
E. None of these

Answer - Click Here:
D