OOAD MCQs (Multiple Choice Questions Answers)

OOAD MCQs (Multiple Choice Questions Answers)

1.  Abstraction has ______ types.

a) 1

b) 2

c) 3

d) 4

Answer - Click Here:
D

2. To hide the internal implementation of an object we use …

a) inheritance

b) encapsulation

c) polymorphism

d) none of these

Answer - Click Here:
B

3. The vertcal dimension of a sequence diagram shows

a) abstract

b) line

c) time

d) messages

Answer - Click Here:
C

4. CRC approach and noun phrase approach are used to identify …

a) classes

b) colaborators

c) use cases

d) object

Answer - Click Here:
A

5. Abstraction provide an operation named as …

a) encapsulation

b) call back

c) turndown

d) inheritance

Answer - Click Here:
B

6.  To distunguish between active and non-active object which property is applied?

a) abstraction

b) polymophism

c) concurrency

d) aggregation

Answer - Click Here:
C

7. The time oriented diagram include …

a) sequence

b) classes

c) activity

d) none of these

Answer - Click Here:
A

8. Aggregation is …

a) set of relationship

b) composed of relationship

c) part of relationship

d) all of these

Answer - Click Here:
B

9. Cohesion and coupling are represented by using …

a) structure part

b) structure  effect

c) dependence matrix

d) all of these

Answer - Click Here:
C

10. Refinement is a process of

a) inheritance

b) colaboration

c) elaboration

d) polymophism

Answer - Click Here:
C

11. SMI stands for

a) software maturity index

b) system maturity information

c) software model index

c) none of these

Answer - Click Here:
A

12. Group of functionally related objects is …

a) concatenation

b) cohesion

c) coupling

d) all of these

Answer - Click Here:
B