Software Matrics Solved MCQs

Software Matrics Solved MCQs

Let us see the Software Matrics Solved MCQs.

1. Define the task of project indicators from the following:

A) Of ongoing project help in the assessment of the status
B) Potential risk tracker
C) track potential risk & help in the assessment of the status of an ongoing project
D) None of these

Answer - Click Here:
C

2. Which of the following does not affect organizational performance and software quality?

A) Market
B) Product
C) Technology
D) People

Answer - Click Here:
A

3. The project metrics are intended by:

A) Development schedule should be minimized
B) Purposes should be strategic
C) On an ongoing basis assessing project quality
D) Assessing project quality on an ongoing basis and minimization of the development schedule

Answer - Click Here:
D

4. In SE which of the following is not a direct measure?

A) Effort Applied
B) Cost
C) Efficiency
D) All of the mentioned

Answer - Click Here:
C

5. select the indirect measure of product?
A) Quality
B) Complexity
C) Reliability
D) All of the Mentioned

Answer - Click Here:
D

6.Metrics are developed based on______________ in size oriented metrics .

A) number of Functions
B) number of user inputs
C) number of lines of code
D) amount of memory usage

Answer - Click Here:
C

7. which is required for determining function point in FPA is not an information domain ?

A) Number of user Input
B) Number of user Inquiries
C) Number of external Interfaces
D) Number of errors

Answer - Click Here:
D

8. In which term usability can be measured ?

A) The time required to become moderately efficient in system usage
B) Intellectual skill to learn the system
C) Net increase in productivity
D) All of the mentioned

Answer - Click Here:
D

9. For the finding of changes and variation in metrics, data are meaningful using a graphical technique is known as.

A) DRE (Defect Removal Efficiency)
B) Control Chart
C) Function points analysis
D) All of the mentioned

Answer - Click Here:
B

10.The Dependency of DRE Defects Removal Efficiency?

A) D – defects found after delivery to the user
B) E – errors found before software delivery
C) Varies with project
D) Both E and D

Answer - Click Here:
D

11. Define the task of project indicators?

A) help in the assessment of the status of the ongoing project
B) track potential risk
C) help in the assessment of track potential risk & status of an ongoing project
D) none of the mentioned

Answer - Click Here:
C

12. Which of the following does not affect organizational performance and software quality?

A) Market
B) Product
C) Technology
D) People

Answer - Click Here:
A

13.Project metrics is intented by :

A) minimization of development schedule
B) assessing project quality on ongoing basis
C) for strategic purposes
D) assessing project quality on ongoing basis and minimization of development schedule

Answer - Click Here:
D

14.Direct measure of SE process is not refer to which ?

A) Efficiency
B) Cost
C) Effort Applied
D) All of the mentioned

Answer - Click Here:
A

15. Which refers to an indirect measure of product?

A) Quality
B) Complexity
C) Reliability
D) All of the above.

Answer - Click Here:
D

16.Metrics are developed based on the ___________________ in size oriented metrics.

A) number of Functions
B) number of user inputs
C) amount of memory usage
D) number of lines of code

Answer - Click Here:
D

17.In FPA which one is not an information domain required for analyzing function point ?

A) Number of user Input
B) Number of user Inquiries
C) Number of external Interfaces
D) Number of errors

Answer - Click Here:
D

18. which term is used to measure the usability :

A) Intellectual skill to learn the system
B) In system usage time required to become moderately efficient
C) Net increase in productivity
D) All of the above

Answer - Click Here:
D

19.If changes and variation in metrics data are meaningful which graphical techniques is used the process is known as

a) DRE (Defect Removal Efficiency)
b) Function points analysis
c) Control Chart
d) All of the mentioned

Answer - Click Here:
C

21. In a link count how we can relate the complexity of a web page?

A) Directly
B) Indirectly
C) No relation
D) All of the mentioned

Answer - Click Here:
A

22.For a good web application it is expected to have less number of connections.

A) True
B) False
C) none of these
D all of above

Answer - Click Here:
A

23. A web page that is to be built number of dynamic web pages provides an idea about________.

A) size
B) complexity
C) effort
D) all of the above

Answer - Click Here:
D

24. Which of the following between two or more web pages web engineering metric measures the extent of relation?

A) How much Static Content Objects
B) How much Dynamic Content Objects
C) How much Internal Page Links
D) Web Page Similarity

Answer - Click Here:
D

25. Which of the following in Web Page Similarity is not a classification of the web engineering metric?

A) Content based
B) Link based
C) Usage based
D) Traffic based

Answer - Click Here:
D

You can Click here to read more MCQs of Software Metrics.

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)