Alpha and Beta Software Testing Solved MCQs

Alpha and Beta Software Testing Solved MCQs

Let us see the Alpha and Beta Software Testing Solved MCQs Questions Answers.

1.______________ maintenance Changes made to the system to reduce the future system failure chances.

A.Preventive Maintenance
B.Adaptive Maintenance
C.Corrective Maintenance
D.Perfective Maintenance
Answer: A

2._____________model is a waterfal model.

A.Linear model
B.Iterative model
C.Rapid model
D.Interactive model
Answer:A

3. Which ISO standard is used for the software process?

A.ISO 9000
B.ISO 9001
C.ISO 9003
D.ISO 9000-3
Answer:D

4. Suitable Data structure for the application is discussed in ____________ design.

A.Data
B.Architectural
C.Procedural
D.Interface
Answer: A

5. __________ testing is used to demonstrate that the new release of software still performs the old one.

A.Functional
B.Path
C.Stress
D.Regression
Answer:D

6. which statements in the context of software testing are TRUE or FALSE. (S1) statement coverage will not guarantee the execution of loops in a program under test. (S2) use of the independent path, path testing guarantees execution of each loop in a program under test more than one

A.True, True
B.True, False
C.False, True
D.False, False
Answer: A

7. __________ are Legacy System

A.Old System
B.New System
C.Underdeveloped System
D.None of Above
Answer: A

8. testing level are ___________

A.Unit testing
B.Integration testing
C.System testing and acceptance
D.All of the above
Answer:D

9.One fault may lead to __________ failure.

A.One
B.Two
C.Many
D.All of the above
Answer:D

10. In ________ coupling, modules A and B make use of a common data type, but perhaps perform different operations on it.

A.Data
B.Stamp
C.Control
D.Content
Answer:C

11._______Site for Alpha Testing

A.Software Company
B.Installation place
C. Anywhere
D.None of the above
Answer: A

12. Fault is

A.Defect in the program
B.A mistake in the program
C.Error in program
D.All of the above
Answer:D

13.___________managment is most important feature of spiral model.

A.Requirement analysis
B.Risk
C.Quality
D.Configuration
Answer: B

14. Milestones are used to

A.Know the cost of the project
B.Know the status of the project
C.Know user expectations
D.None of Above
Answer: B

15._________testing is the form of Alpha and Beta Testing

A.Acceptance
B.Integration
C.System
D.Unit
Answer: A

16.which system is used for Thread testing

A. Real-Time
B. Object-Oriented
C.Event-Driven
D.All of Above
Answer:D

17. which testing is also known as Function testing

A.Structural
B.Behavior
C.Regression
D.None of these
Answer: B

18. Top-down approach is used for ___________.

A.Development
B.Identification of fault
C.Validation
D.Functional Testing
Answer: B

19.how many portions of Decision table

A.Four
B.Three
C.Five
D.Two
Answer: A

20. Which leads to blocking states in which project team members wait for the other members of the team to complete the task?

A.hoc approach of prototyping
B.nature of the spiral model
C.Linear nature of classic
D.None of the above
Answer:C

21. which diagram that helps in understanding and representing user requirements for a software project using (UML) is

A.Entity Relationship
B.Development
C.Data Flow
D.User Case
Answer: A

22. which system phase of SDLC, in file conversion?

A.System design
B.System development
C.System analysis
D.System implementation
Answer:D

24. it is__________,If a process is under statistical control

A.Maintainable
B.Measurable
C.Predictable
D.Verifiable
Answer:C

25. which tools that support different stages of software development life cycle

A.CASE
B.CAME
C.CAQE
D.CARE
Answer: A

26. _________ is a LOC measure

A.Size oriented metrics
B.Function oriented metrics
C.Both a and b
D.None of the above
Answer: A

27. The main aim of software engineering is

A.Program
B.Software
C.Within budget
D.Software within budget given schedule
Answer:D

28.size for a project is dependent on

A.Cost
B.Schedule
C.Time
D.None of the above
Answer:D

30.validation during

A. Process is checked
B. Product is checked
C. Developer performance is evaluated
D. The customer check the product
Answer:D

31.a new system is its___________ first item defined

A.Storage
B.Outputs
C.Inputs
D.Processing
Answer: B

32. Each time detected and fixed, the reliability of a software product will

A.Increases
B.Decreases
C.Remains constant
D.Cannot say anything
Answer: A

33.____________design model is analogous to the detailed drawings for access points?

A.Architectural design
B.Component-level design
C.Data design
D.Interface design
Answer:D

34.Which maintenance Changes made to an information system to add the desired

A.Preventative
B.Adaptive
C.Corrective
D.Perfective
Answer:D

35.__________ is CASE Tool

A. Computer-Aided Software Engineering
B.Component Aided Software Engineering
C.Constructive Aided Software Engineering
D.Computer Analysis Software Engineering
Answer:D

36.Which one is not a phase of “bath tube curve”

A.Burn-in
B.Wear-out
C.Test-out
D.Useful life
Answer:C

37.In a function-oriented design, we __________

A.minimize cohesion and maximize coupling
B.maximize cohesion and minimize coupling
C.maximize cohesion and maximize coupling
D.minimize cohesion and minimize coupling
Answer: B

38. Retesting the entire application after a change has been made is called?

A.Retesting
B. Requirements testing
C. Regional regression
D.Full regression testing
Answer: D

39.which Design phase will usually be

A.top-down
B.bottom-up
C.random
D.centre fringing

40. which coupling The worst type

A.Data coupling
B.Control coupling
C.Stamp coupling
D.Content coupling
Answer:D

Subscribe for Friendship

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)