MCQ’S for software testing

By: Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 21st, 2021

MCQ’S for software testing

1.Where the Alpha testing is done at…
a) Developer’s end
b) Developer’s & User’s end
c) User’s end
d) None of above

Answer - Click Here:
a

2.Which of the following belong to the testing levels?
a) Unit Testing
b) System Testing
c) Integration Testing
d) All of above

Answer - Click Here:
d

3.In which testing Boundary value analysis belong to?

a) None of below

b) Black Box Testing
c) White Box & Black Box Testing
d) White Box Testing

Answer - Click Here:
b

4.Select  White box technique in the statement given below?
a) Statement Testing
b) Condition Coverage
c) Decision Testing
d) All of the above

Answer - Click Here:
d

5.Which of the below is to be possible for Exhaustive testing
a) always adoptable
b) possible
c) impractical and impossible
d)  impractical but possible

Answer - Click Here:
d

6.White Box techniques are also classified as
a) Error guessing technique
b) Structural testing
c) Design based testing
d) None of above

Answer - Click Here:
b

7.Maintenance testing is performed by using which methodology in the below statements can be possible?
a) Retesting
b) Sanity testing
c) Confirmation testing
d) Breadth test and depth test

Answer - Click Here:
d

 

8.Lower and upper limits are present in which chart?
a) Run chart
b) Bar chart
c) Control chart
d) None of above

Answer - Click Here:
a

9.Which of the below statements are possible for Cyclomatic complexity?
a) Black box testing technique
b) White box testing technique
c) Yellow box testing technique
d) Green box testing technique

Answer - Click Here:
b

10.The testing is described by which of the following terms?
a) Finding errors in functions
b) Evaluating software to find errors
c) A stage of all projects
d) all of these

Answer - Click Here:
b

11.Select what is the expected result of software testing is 

a)Only important in system testing and its out comes.

b)Most useful when specified in advance

c)Only used in component testing

d)All of above

Answer - Click Here:
a

12.the normal operational capacity testing is …
a)Load testing

b)Performance testing

c)Stress testing

d)All of above.

Answer - Click Here:
c

What is the Shortcut key to open an existing business or scripted component?

  1. CTRL+ALT+O
  2. CTRL+O
  3. SHIFT+ALT+O
  4. CTRL+SHIFT+O
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  d

What is the Shortcut key for Low Level Recording?

  1. SHIFT+ALT+F3
  2. CTRL+SHIFT+F3
  3. SHIFT+ALT+F4
  4. None of these

Multiple Choice Question Answer:  b

Which of the following is the value from other sources during the run session?

  1. Environmental parameter
  2. Action parameter
  3. Data table parameter
  4. Test parameter
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  a

___________ is not true in case of Exit Synchronization

  1. syntax is bVal = ObjectName.Exist ()
  2. The Existing method is called through an object of type window or the dialog
  3. We have to Wait till the timeout is mentioned in the exit method.
  4. is a procedure.
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  d

___________ is not used for adding the test object to the shared object repository

  1. Navigate and learn
  2. Active screen
  3. Choose to add only a selected test object
  4. Add all test objects of a specific type
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  b

Which of the following will be called through an object, and it will wait for an expected property value of object?

  1. Wait
  2. WaitForProperty
  3. Exit
  4. All of these
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  b

_____________ is not WinObject test in the Low-Level Recording

  1. Click
  2. DbClick
  3. Activate
  4. Type
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  c

The given syntax is related to ___________

inputDataTable = TestArgs(“InputDataTable”)

  1. Action parameter
  2. Test parameter
  3. Data table parameter
  4. Environmental parameter
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  b

Which of the following is used for adding an object to the local object repository?

  1. Update from Application
  2. Object Spy
  3. Highlight in Application
  4. All of these
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  b

The odd one out is _______

  1. .mta
  2. .vbs
  3. .qfl
  4. .txt
  5. None of these

Multiple Choice Question Answer:  a

Software Testing MCQs

  1. Software Acceptance testing MCQs
  2. Agile testing MCQs
  3. Boundary value analysis MCQs
  4. Capability Maturity Model Integration MCQs 
  5. Configuration Management MCQs
  6. Incident Management MCQs
  7. Independent testing team MCQs
  8. LoadRunner MCQs
  9. Black Box Testing MCQs
  10. Software quality Assurance MCQ’s
  11. Alpha and Beta Testing MCQs
  12. Manual testing MCQs
  13. Software Testing processes MCQs
  14. Software Testing Techniques
  15. Structure-based testing techniques MCQs
  16. Software Project Planning MCQs
  17. Software Design Concept Testing MCQs
  18. Software Configuration Management MCQs
  19. Smoke and Sanity testing MCQs 
  20. Selenium Software Testing MCQs
  21. SQA Analyst MCQs
  22. QA Specialist MCQs
  23. Test Manager MCQs
  24. Software Quality Assurance Engineer MCQs
  25. Software Test Automation Engineer and Static Analysis MCQs
  26. QA Engineer MCQs
  27. Director of Software Quality Assurance MCQs
  28. Software Testing Tutorials

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)