Software quality Assurance MCQ’s

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 21st, 2021

Software quality Assurance MCQ’s

1. Which quality is measured as a foundation of requirement…?
a) Hardware
b) Programmers
c)Software
d) None of the mentioned

Answer - Click Here:
c

2. Select which option is not true about SQA…?
a) Audits and reviews to be performed by the team
b) Amount of technical work to be performed
c) Evaluations to be performed
d) Documents that are produced by the SQA team.
Answer - Click Here:
c

3.  A product which is manufactured by using the degree of the design specification…
a) Quality of conformance
b) Quality Control
c) Quality Assurance
d) None of the above.

Answer - Click Here:
a

4. Software quality assurance consists of which function of management.
a) reporting functions
b) auditing functions

c)both and b

d)all of the above

Answer - Click Here:
c

5. Which of the following is not included in prevention cost?
a) equipment calibration and maintenance
b) formal technical reviews
c) test equipment reviews
d) quality planning reviews

Answer - Click Here:
a

6. Select what is the primary objective of formal technical reviews to find during the process so that after the release of the software they do not become the defect… 
a) failure 
b) faults
c) errors
d) none of the mentioned

Answer - Click Here:
c

7. Select the people who identify the document and verifies the correctness of the software…
a) Project manager
b) SQA team
c) Project team
d) All of the mentioned

Answer - Click Here:
b

8. Select the option which is not an appraisal in SQA?
a) inter-process inspection
b) maintenance
c) testing
d) quality planning

Answer - Click Here:
d

9. Select which one is not an  External failure costs?
a) testing
b) helpline support
c) warranty work
d) complaint resolution

Answer - Click Here:
a

10. What happened if an expected result is not specified then
a. we cannot run the test
b. we cannot automate the user input values
c. it may be difficult to determine if the test has passed or failed
d. it may difficult to repeat the test 

Answer - Click Here:
d

11. Loop Testing methodology includes which of the following. 
a. Simple Loops
b. Nested Loops
c. Concatenated Loops
d. All of the above

Answer - Click Here:
d

12. Faults are found most cost-effectively in which test activity?
a. design
b. execution
c. planning
d. Check Exit criteria completion

Answer - Click Here:
c

Software Testing MCQs

  1. Software Acceptance testing MCQs
  2. Agile testing MCQs
  3. Boundary value analysis MCQs
  4. Capability Maturity Model Integration MCQs 
  5. Configuration Management MCQs
  6. Incident Management MCQs
  7. Independent testing team MCQs
  8. LoadRunner MCQs
  9. Black Box Testing MCQs
  10. Software quality Assurance MCQ’s
  11. Alpha and Beta Testing MCQs
  12. Manual testing MCQs
  13. Software Testing processes MCQs
  14. Software Testing Techniques
  15. Structure-based testing techniques MCQs
  16. Software Project Planning MCQs
  17. Software Design Concept Testing MCQs
  18. Software Configuration Management MCQs
  19. Smoke and Sanity testing MCQs 
  20. Selenium Software Testing MCQs
  21. SQA Analyst MCQs
  22. QA Specialist MCQs
  23. Test Manager MCQs
  24. Software Quality Assurance Engineer MCQs
  25. Software Test Automation Engineer and Static Analysis MCQs
  26. QA Engineer MCQs
  27. Director of Software Quality Assurance MCQs
  28. Software Testing Tutorials

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.