Software Engineering Requirement MCQs

Software Engineering Requirement MCQs

1. Which of the following is correct for the types of requirements?
A. Reliability
B. Availability
C. Usability
D. All of the above

Answer - Click Here:
D

2. Select the developer-specific requirement?
A. Availability
B. Portability
C. Usability
D. Maintainability
E. Both B & D

Answer - Click Here:
E

3. The following is not a step of requirement engineering?
A. design
B. elicitation
C. documentation
D. analysis

Answer - Click Here:
A

4. What is abbreviation of FAST?
A. Functional Application Specification Technique
B. Facilitated Application Specification Technique
C. Fast Application Specification Technique
D. None of the mentioned

Answer - Click Here:
B

5. Symbolic representation of QFD is
A. quality function development
B. quality function deployment
C. quality function design
D. none of the mentioned

Answer - Click Here:
B

6. What are the system requirement of the documents..?
A. SRS
B. SDD
C. SRD
D. DDD

Answer - Click Here:
A

7. The most important stakeholder is___________:
A. Middle-level stakeholder
B. Entry level personnel
C. Users of the software
D. Managers

Answer - Click Here:
C

8. Which of these steps is includes in the Requirement engineering process…
A. Requirement Gathering
B. Feasibility study
C. Validation
D. Both A & B

Answer - Click Here:
D

9. In the elicitation process, the developers discuss with the client and end users and know their expectations for the software.
A. Organizing requirements
B. Requirement gathering
C. Negotiation & discussion
D. Documentation

Answer - Click Here:
B

10. Which the process to gather the software requirements from the client, analyze and document them is known as…..
A. Software system analyst
B. User interface requirements
C. Requirement elicitation process
D. Requirement engineering process

Answer - Click Here:
D

11. How the interviews held between two persons across the table is..
A. Written
B. Non-structured
C. One-to-one
D. Group

Answer - Click Here:
C

12. The computer-based system can have a profound effect on the design that is chosen and also the implementation approach will be applied.
A. Behavioral elements
B. Flow-oriented elements
C. Scenario-based elements
D. Class-based elements

Answer - Click Here:
A