Digital Marketing Solved MCQs

By: Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 14th, 2021

Digital Marketing Solved MCQs

Let us see the Digital Marketing Solved MCQs.

1. the customer review of a product on an E-Commerce website.
a)Awareness about the brand
b)Awareness about the product
c)Experience the product
d)Both a&c
Answer: b

2.The main objective of digital marketing is to _________

3.buying relevant keyword and Paid search marketing is about bidding
a)True
b)False
c)May be
d)May not
Answer: a

4. People who had earlier visited the site is __________ Customising advertisement to.
a)Search retargeting
b)Contextual marketing
c)Remarketing
d)None
Answer: c

5. This aims at influencing users who have begun their research on search engines, but not needed that they have visited a brand site.
a)Contextual marketing
b)Search retargeting
c)Remarketing
d)Both a&b
Answer: b

6. Which platform can be used by advertisers and purchase ad impressions across ad exchanges?
a) demand-side platform
b)supply side platform
c)Ad network
d)None
Answer: a

7. Real-time bidding is a form of programmatic buying
a)True
b)False
c) Partially True
d) None
Answer: a

8. Which capabilities are offered by Web Content Management Tools?
a)Centralized version control
b)Simplification through templates
c)Integration with enterprise applications
d)all
Answer: d

9. Which design approaches help in building sites that are optimized for various screen sizes?
a)Mobile optimized design
b)Responsive web design
c)Progressive enhancement
d)Adaptive web design
Answer: b

10. Site designing for mobile is very similar to the web.
a)True
b)False
c)May be
d)May not
Answer: b

11.Profits related to a new product in its introductory stage of profit related to new product
A.negative
B.positive
C.higher
D.declining
Answer: A

12. ____________classified by decoding, feedback, encoding and response are together in communication process.
A.communication tools
B.communication channels
C.communication parties
D.communication function
Answer: D

13.Product development comes from_________ source of idea.
A.internal sources
B.external sources
C.product extension
D.both a and b
Answer: D
Answer
14.Which way of consumers feel or perceive towards an actual product or potential market offering
A.sales concept
B.product images
C.product idea
D.customer management
Answer: B

15.which Products like as “VHS tapes”
A.product classes
B.branding
C.product forms
D.product perception
Answer: B

16.__________ behavior Highly involved consumer buying behavior while perceiving significant differences between brands

A.complex behavior
B.variety seeking behavior
C.dissonance reducing behavior
D.habitual behavior
Answer: A

17.___________Procedure in marketing which consists of enlisting opinion leaders as “brand ambassadors” is called

A.Leading
B.online
C.Buz
D.none of the above
Answer: C

18.customer is _________, If customer’s expectations and products performance matches

A.satisfied
B.dissatisfied
C.delighted
D.none of these
Answer: A

19.Stages such as conviction stage, liking stage, preference stage, and actual purchase stage are all of the process called

A.channeling
B.buyer readiness
C.channel designing
D.strategic
Answer: B

20.When the new developed product concept is tested, the next immediate step is to

A.market strategy
B.a testing technique
C.intermediaries
E.logistic network
Answer : A

21.____________communication process, receiver and sender are classified as

A.functions
B.parties
C.tools
D.channels
Answer: B

22.stage in which purchase intention is transformed in to purchase decision is called

A.need recognition
B.information search
C.purchase decision
D.both b and c
Answer: C

23.media and message are considered as_____________ in communication process

A.tools
B.channels
C.functions
D.parties
Answer: A

24.’Maslow’s hierarchy of needs

A.physiological
B.self-actualization
C.esteem needs
D.all of above
Answer:D

25.___________ is classified An idea for a possible product that company will offer

A.product idea
B.product image
C.customer management
D.none of the above
Answer: D

If you are interested to read more MCQs, then click here to open a new page.

Social Networks Founder CEO Headquarters MCQs Questions Answers (Most important MCQs)

Read More MCQs on Digital Marketing

  1. Digital Marketing MCQs 1
  2. Digital Marketing MCQs 2
  3. SET 3: Social Networks MCQs
  4. Search Engines MCQs
  5. Cyber Crime Solved MCQs
  6. Internet MCQs
  7. Internet and Email MCQs
  8. Social Networks MCQs
  9. Web Security and forensics MCQs
  10. Web Security and forensics MCQs 2

    More MCQs of Networking on T4Tutorials

    Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof. Fazal Rehman Shamil