Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Stats MCQs from books chapter

Stats MCQs from books chapter

1. what is the sum of 10 numbers if there mean is 9

A. 70
B. 80
C. 90
D. 100

Answer - Click Here:
C

2. For finding the average speed of a journey which is the appropriate average?

A. Geometric mean
B. Harmonic mean
C. Arithmetic mean
D. mode

Answer - Click Here:
B

3. What is the geometric mean of two numbers x and y.

A. xy
B. x – y
C. x + y
D. square root of xy

Answer - Click Here:
D

4. If all observations are increased by 10% and mean of 10 observations is 10. What is the increased observation?

A. 15
B. 100
C. 30
D. 11

Answer - Click Here:
D

5.  2, 4, 8 and 64, find the geometric mean of these numbers.

A. 64
B. 32
C. 16
D. 8

Answer - Click Here:
D

6. Mean, median and mode are always ______________ if the distribution is symmetrical.

A. never equal
B. Always equal
C. sometimes equal
D. none of these

Answer - Click Here:
B

7. What is the harmonic mean of two numbers x and y

A. 2xy/x+y
B. xy/x+y
C. x+y/xy
D. 2/x + y

Answer - Click Here:
A

8. Coding method is used for calculation of the

A. weighted mean
B. Median
C. mean
D. mode

Answer - Click Here:
C

9. Two number 5 and 4 are Am and GM of numbers respectively then find HM of numbers.

A. 25/16
B. 2/5
C. 16/5
D. 2/5

Answer - Click Here:
C

10. Mode of the series 2, 2, 2, 2, 3, 3, 4, 4, 3, 2, 2, 3, 4

A. 2
B. 3
C. 4
D. none of these

Answer - Click Here:
A

11. It is impossible to calculate ________________ if any value in series is zero.

A. Geometric mean
B. Harmonic mean
C. Arithmetic mean
D. mode

Answer - Click Here:
D

12. Mode of 2, 3, 4 is

A. 2
B. 3
C. 4
D. none of these

Answer - Click Here:
D

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *