Parallel and Distributed Computing MCQs – Questions Answers Test

Parallel and Distributed Computing MCQs – Questions Answers Test

Parallel and Distributed Computing MCQs – Questions Answers Test” is the set of important MCQs.

1: Computer system of a parallel computer is capable of

A. Decentralized computing
B. Parallel computing
C. Centralized computing
D. Decentralized computing
E. Distributed computing
F. All of these
G. None of these

Answer - Click Here:
A

2: Writing parallel programs is referred to as

A. Parallel computation
B. Parallel processes
C. Parallel development
D. Parallel programming
E. Parallel computation
F. All of these
G. None of these

Answer - Click Here:
D

3: Simplifies application’s of three-tier architecture is ____________.

A. Maintenance
B. Initiation
C.Implementation
D. Deployment
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
D

4: Dynamic networks of networks, is a dynamic connection that grows  is  called

A. Multithreading
B. Cyber cycle
C. Internet of things
D. Cyber-physical system
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
C

5: In which application system Distributed systems can run well?

A. HPC
D. HTC
C. HRC
D. Both A and B
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
D

6: In which systems desire  HPC and HTC.

A. Adaptivity
B. Transparency
C. Dependency
D. Secretive
E. Adaptivity
F. All of these
G. None of these

Answer - Click Here:
B

 

7: No special machines manage the network of  architecture in which resources are known as

A. Peer-to-Peer
B. Space based
C. Tightly coupled
D. Loosely coupled
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
A

8: Significant characteristics  of Distributed systems have of

A. 5 types
B. 2 types
C. 3 types
D. 4 types
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
C

 9: Built of  Peer machines are over

A. Many Server machines
B. 1 Server machine
C. 1 Client machine
D. Many Client machines
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
D

10: Type HTC applications are

A. Business
B. Engineering
C. Science
D. Media mass
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
A

11: Virtualization that creates one single address space architecture that of, is called

A. Loosely coupled
B. Peer-to-Peer
C. Space-based
D. Tightly coupled
E. Loosely coupled
F. All of these
G. None of these

Answer - Click Here:
C

12: We have an internet cloud of resources In cloud computing to form

A. Centralized computing
B. Decentralized computing
C. Parallel computing
D. Both A and B
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
E

13: Data access and storage are elements of  Job throughput, of __________.

A. Flexibility
B. Adaptation
C. Efficiency
D. Dependability
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
C

14: Billions of job requests is over massive data sets, ability to support known as

A. Efficiency
B. Dependability
C. Adaptation
D. Flexibility
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
C

15: Broader concept offers Cloud computing .to select which of the following.

A. Parallel computing
B. Centralized computing
C. Utility computing
D. Decentralized computing
E. Parallel computing
F. All of these
G. None of these

Answer - Click Here:
C

16: Resources and clients transparency that allows movement within a system is called

A.Mobility transparency
B. Concurrency transparency
C. Performance transparency
D. Replication transparency
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
A

 17: Distributed program in a distributed computer running a is known as

A. Distributed process
B. Distributed program
C. Distributed application
D. Distributed computing
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
B

18: Uniprocessor computing devices  is called__________.

A. Grid computing
B. Centralized computing
C. Parallel computing
D. Distributed computing
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
B

19: Utility computing focuses on a______________ model.

A. Data
B. Cloud
C. Scalable
D. Business
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
D

20: what is a CPS merges technologies

A. 5C
B. 2C
C. 3C
D. 4C
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
C

21: Aberavationn of HPC

A. High-peak computing
B. High-peripheral computing

C. High-performance computing

D. Highly-parallel computing

E. All of these

F. None of these

Answer - Click Here:
C

 

22: Peer-to-Peer leads to the development of  technologies like

A. Norming grids

B. Data grids

C. Computational grids

D. Both A and B

E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
D

23: Type of HPC applications of.

A. Management
B. Media mass
C. Business
D. Science
E. All of these
F.None of these

Answer - Click Here:
D

24:  The development generations of  Computer technology has gone through

A. 6
B. 3
C. 4
D. 5
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
D

 

25: Utilization rate of resources in an execution model is known to be its

A. Adaptation
B. Efficiency
C. Dependability
D. Flexibility
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
B

 26: Even under failure conditions Providing Quality of Service (QoS) assurance is the responsibility of

A. Dependability
B. Adaptation
C. Flexibility
D. Efficiency
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
A

27: Interprocessor communication that takes place

A. Centralized memory
B. Shared memory
C. Message passing
D. Both A and B
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
D

 

28: Data centers and centralized computing covers many and

A. Microcomputers
B. Minicomputers
C. Mainframe computers
D. Supercomputers
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
D

29: Which of the following is an primary goal of HTC paradigm___________.

A. High ratio Identification
B. Low-flux computing
C. High-flux computing
D. Computer utilities
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
C

30: The  high-throughput service provided is measures taken by

A. Flexibility
B. Efficiency
D. Adaptation
E. Dependability
F. All of these
G. None of these

Answer - Click Here:
D

Topic Covered

Parallel and Distributed Computing MCQs – Questions Answers Test.

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]