Search Engines MCQs

1.What is the height of Google page rank a web page contains;

A) 500
B) 100
C) 10
D) None of the above

Answer: 10

2.Domain authority is managed by?

A) Moz
B) Yahoo
C) Bing
D) Google

Answer: Moz

3.Which of the following is not a metric used in the link building?

A) Number of advertisements
B) Number of links
C) Domain Authority
D) None of the above

Answer: Number of advertisements

4.Most PCs generate one beep on bootup to specify they are OK hardware-wise, if we boot PC and doesn’t get any beep we have to check

1.system board
2.speaker
3.microprocessor
4.RAM

Answer speaker

5.SEP stands for;
A) Self Employed Marketers
B) Search Engine Marketing
C) Search Employed page

Answer: Search Engine Marketing

6.Select which one of the reason when long-tail searches closer to resulting in purchasing items;

A) Because long-tail searches are popular
B. Because they already have a precise idea of what the user is looking for
C) Because they are easier to compete

Answer: Because they already have a precise idea of what the user is looking for

7.Select the illegal act of copying of a page by unofficial parties in order to filter off traffic to another area called;

A) Trafficjacking
B) Pagejacking
C) Viewjacking
D) Visitorjacking

Answer: Pagejacking

8.Which of the following can be title as suitable Keyword Density?

A) 0.01-0.1%
B) 3-4%
C) 0.1-1%
D) More than 10%

9.The newest processor for Macintosh computers is the 64-bit

1.Athlon FX 64
2.Pentium 4
3.G5
4.PowerPC
Answer G5

10.Guns of color present in a computer color screen are

1.2
2.5
3.4
4.3
Answer ; 3

11.Select the Year in which the first operating system was enlarged;

1.1950
2.1940
3.1910
4.1980

Answer; 1950

12.Semiconductor memory stored data will remain permanently stored as long as power provides is

1.dynamic memory device
2.static memory device
3.flash device
4.storage device

Answer static memory device

13.Computer word size is diverse of

1.1024 bits
2.4 bits
3.16 bits
4.10 bits

Answer 16 bits

14.The quality used in serial ports to provide communication is

1.RS-232-C
2.RS-LNK
3.RS-246
4.RST 3
Answer RS-232-C

15.Computer communication signal which is in the formation of the continuing wave is called

1.analog signal
2.modulation signal
3.digital signal
4.binary signal
Answer analog signal

16.Select the use of Ctrl + T keys

1.open tabs dialog box
2.left indent
3.hanging indent
4.terminate all opened dialog box

Answer hanging indent

17.Which of the following is damaging for computers?

1.anti virus
2.freeware
3.virus
4.shareware

Answer virus

18.Select the use of word processing in the computer;

1.change the paragraph color
2.make the text readable
3.apply border around the text
4.change line spacing

Answer make the text readable

19.Notebook PCs drop down into a type of devices called;

1.desktop computers
2.mobile computers
3.hybrid computers
4.tabulators
Answer mobile computers

20.OCR abbreviation of;

1.Office Cash Receiver
2.Optical Card Reader
3.Optical Character Reader
4.Online Computer Retrieval

Answer Optical Character Reader

21.Select the protocol that is included internet protocol

1. TCP/IP
2.ARCnet
3.ethernet
4.MAC
Answer TCP/IP

22.SEO stands for;

A) Search Entry Optimization
B) Search Engine Optimization
C) Search Engine Operation
D) None of the above

Answer: Search Engine Optimization

23.SEO is the technique of ranking in the search engines?

A) False
B) True

Answer: True

24.select the types of SEO?

A) On-Page and Off-Page SEO
B) On-Page and FrontPage SEO
C) Front Page SEO
D) On-Page SEO

Answer: On-Page and Off-Page SEO

25.which file to give instructions to search engine bots?

A) spider.txt
B) robots.txt
C) searchbots.xml
D) None of the above

Answer: robots.txt

26.Select the techniques in Which one is the optimization policy in the area of reputability/validity;

A) Grey hat techniques
B) Silver hat techniques
C) Red hat techniques
D) Shady hat techniques

Answer: Grey hat techniques

27.Select the statements which are correct about RSS;

A) A form of XML
B) It is a real-time streamlined syndication
C) It is a Microsoft technology
D) A way to display the static information.

Answer: A form of XML

28.Select the examples of agents;

A) Opera
B) Internet Explorer
C) SQL Server database attached to a website
D) Search engine spiders

Answer: A, B, & D
29.Select an illegal way of SEO;

A) Link Building
B) Creating doorway Pages
C) Writing Meta Tags
D) None of these

Answer: Creating doorway Pages

30.Search Engines manage the heavy database of keywords with URLs.

A) True
B) False

Answer: True

31.intended arrangements of keywords in page to expand compactness of keywords is called ________

A) Keyword Stuffing
B) Keyword Hijacking
C) None of these

Answer: Keyword Stuffing

32.SERP abbreviation of;

A) Search Engine Result Page
B) Search Entry Rating Procedure
C) None of the above

Answer: Search Engine Result Page

31.Select the number which is used to mark an URL redirect;

A) 301
B) 404
C) 200
D) None of the above

Answer: 301

32.Search engine which is most famous in China is

1.baidu
2.bing
3.google
4.yahoo

Answer Baidu

33.Select the purpose of Search engines;

1.search video
2.search documents
3.download software
4.all of these

Answer all of these
34.Select the second name of the Web crawler;

1.web spider
2.search optimizer
3.link directory
4.web manager

Answer web spider

35.Search results are normally dispensed in a line of results often mention as;

1.search engine results pages
2.tag list
3.search engine pages
4.category list

Answer; search engine results pages

36.Search engines manage a heavy database of

1.URLs
2.keywords
3.web pages
4.all of these

Answer; all of these

37.Internet which is retrieved by transfer digital data over the wires of a local telephone network is provided by;

1.digital subscriber line
2.leased line
3.digital signal line
4.land line

Answer digital subscriber line

38.Select the type of redirect/meta label that will move the most authority to the directed page?

A)Canonical
B)301
C)302

Answer: 301

39.Query parameters are written generally after the symbol;

1.question mark
2.colon
3.comma
4.ampersand

Answer question mark

40.Select the following rules out the use of GO TO;

1.Nassi-Shneiderman diagram
2.HIPO-DIAGRAMS
3.flow chart
4.pipe
Answer Nassi-Shneiderman diagram

41.Computer bus line consists of;

1.set of parallel lines
2.accumulators
3.registers
4.computer clock

Answer set of parallel lines

42.Select the size of DI, SI, SP, and BP stack control register In the computer;

1.4 bytes each
2.6 bytes each
3.2 bytes each
4.8 bytes each

Answer 2 bytes each

43.Select the name of Computer command which is used to move selected text to another part of a document is

1.copy and position
2.find and replace
3.drag and drop
4.cut and paste

Answer; drag and drop

44.Select the type of software which is created for users to customize the programs is;

1.macros
2.open-source software
3.shareware
4.freeware

Answer freeware

45.Cassette tape is an example of

1.primary
2.secondary
3.volatile
4.tertiary
Answer secondary

46.Select the purpose of “Ctrl + O” keys ;

1.open a file
2.open option
3.edit a file
4.extract a file
Answer open a file
Answer: 3-4%

47.Google provides priority to themed in-ward links?

A) False
B) True

Answer: True

Social Networks Founder CEO Headquarters MCQs Questions Answers (Most important MCQs)

Read More MCQs on Digital Marketing

  1. Digital Marketing MCQs 1
  2. Digital Marketing MCQs 2
  3. SET 3: Social Networks MCQs
  4. Search Engines MCQs
  5. Cyber Crime Solved MCQs
  6. Internet MCQs
  7. Internet and Email MCQs
  8. Social Networks MCQs
  9. Web Security and forensics MCQs
  10. Web Security and forensics MCQs 2

    More MCQs of Networking on T4Tutorials

    Computer Science Repeated MCQs Book Download

Add a Comment