Kon Banay Ga Crorepati(KBC) Questions Answers  – MCQs

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 18th, 2021

Kon Banay Ga Crorepati(KBC) Questions Answers  – MCQs

Kon Banay Ga Crorepati(KBC) Questions Answers  – MCQs is the set of important questions.

SET 1: Kon Banay Ga Crorepati Questions Answers

1. ________ day is observed as World Standards Day.
A. Nov 15
B. Oct 14
C. Dec 2
D. June 26
E. None of These

Answer - Click Here:
B

2. The theme of the World Red Cross and Red Crescent Day was?
A. Dignity for all – focus on Children
B. Nourishment for all-focus on children
C. Focus on health for all
D. Dignity for all – focus on women
E. None of These
Answer - Click Here:
A

3. ________ is celebrated on September 27 every year.
A. National Integration Day
B. Teachers’ Day
C. International Literacy Day
D. World Tourism Day
E. None of These
Answer - Click Here:
D

4. ________ day is observed as Sports Day every year.
A. 29th August
B. 2nd October
C. 26th July
D. 22nd April
E. None of These

Answer - Click Here:
A

5. ________ day is observed as World Health.
A. Mat I5
B. Apr 28
C. Apr 7
D. Mar 6
E. None of These
Answer - Click Here:
C

6. _________ was celebrated as the World Communication Year.
A. 1983
B. 1981
C. 1987
D. 1985
E. None of These
Answer - Click Here:
A

7. The abbreviation ‘fob’ stands for
A. Fellow of Britain
B. Free of Bargain
C. Free on Board.
D. None of these
Answer - Click Here:
C

8. According to a proverb, _______ is the mother of invention.
A. Science
B. Necessity
C. Problem
D. Society
E. None of these
Answer - Click Here:
B

9. Vault, uneven bars, and floor exercise are events in which sport?
A. Wrestling
B. Synchronized Swimming
C. Skating
D. Gymnastics
E. None of these

Answer - Click Here:
D

10. Which of the following is an Island country?
A. Maldives
B. Yemen
C. Peru
D. Oman
E. None of these
Answer - Click Here:
A

SET 2: Kon Banay Ga Crorepati Questions Answers

11. Muslims lives in?
A. Pakistan
B. USA
C. India
D. Canada
E. All of the above
F. None of These

Answer - Click Here:
E

12. The Sun is approximately _____ miles away from the Earth?
A. 93 million
B. 9.3 million
C. 193 million
D. 39 million
E. None of These
Answer - Click Here:
A

13. Since 2002, what is the currency of Greece?
A. Drachma
B. peso
C. Euro
D. Lira
E. None of these
Answer - Click Here:
C

14. ________ ship was not the part of Christopher Columbus’s first voyage in 1492?
A. Santa Maria
B. Nina
C. La Gorda
D. Pinta
E. None of these
Answer - Click Here:
C

15. ______ is associated with ‘Green Peace Foundation’.
A. Britain
B. West Germany
C. Italy
D. France
E. None of these
Answer - Click Here:
D

16. _______ states of U.S.A are not attached to the mainland.
A. Two
B. One
C. Four
D. Three
E. None of these
Answer - Click Here:
A

17. The currency of ____ is Rial.
A. Indonesia
B. Iran
C. Namibia
D. Zambia
E. None of these
Answer - Click Here:
B

18. Pakistan’s Nuclear Plant is located in?
A. Kahuta
B. Rawalpindi
C. Lahore
D. None of these
Answer - Click Here:
A

19. The currency of Italy is?
A. Rouble
B. Dinar
C. Lira
D. Yen
E. None of these
Answer - Click Here:
C

20. _______ is recognized as the ‘Cockpit of Europe’.
A. Rome
B. Holland
C. Switzerland
D. Belgium
E. None of these
Answer - Click Here:
D

SET 3: Kon Banay Ga Crorepati Questions Answers

21. ________ country was divided into two independent republics, on the New Year Day of 1993.
A. Cyprus
B. Czechoslovakia
C. Yugoslavia
D. Albania
E. None of these

Answer - Click Here:
B

22. ______ does not have a monarch.
A. Britain
B. Japan
C. Afghanistan
D. Bhutan
E. None of these
Answer - Click Here:
C

23. ______ shorted out an early computer and the term “computer bug” was inspired.
A. Fly
B. Roach
C. Japanese beetle
D. Moth
E. None of These
Answer - Click Here:
D

24. Which of these scientists doesn’t have a chemical element named for him?
A. Enrico Fermi
B. Isaac Newton
C. Albert Einstein
D. Niels Bohr
E. None of These
Answer - Click Here:
B

25. ________ country is entirely contained within another country.
A. Burkina Faso
B. Luxembourg
C. Lesotho
D. Mongolia
E. None of These
Answer - Click Here:
C

26. _______ was the first African county to get independence.
A. Ghana
B. Nigeria
C. Zimbabwe
D. Congo
E. None of these
Answer - Click Here:
A

27. From the following pairs of currencies and countries, which is not correct?
A. Bangladesh – Taka
B. North Korea – Won
C. Japan – Yuan
D. Saudi Arabia – Rial
E. None of these
Answer - Click Here:
C

28. The currency of ____ is Yuan.
A. Burma
B. Japan
C. Indonesia
D. China
E. None of these
Answer - Click Here:
D

29. From the following pairs of national games and countries, which is correct?
A. India – Cricket
B. U.S.A- Baseball
C. Australia – Football
D. Japan – Bull Fighting
E. None of these
Answer - Click Here:
B

30. Paddington Bear is originally from _______ in the children’s book?
A. Peru
B. India
C. Iceland
D. Canada
E. None of These
Answer - Click Here:
A

SET 4: Kon Banay Ga Crorepati Questions Answers

31. ______ invented the first mass-produced helicopter.
A. Ferdinand von Zeppelin
B. Elmer Sperry
C. Gottlieb Daimler
D. Igor Sikorsky
E. None of These

Answer - Click Here:
D

32. In WWII, US soldiers used the first commercial aerosol cans, to hold what?
A. Shaving cream
B. Insecticide
C. Antiseptic
D. Cleaning fluid
E. None of These
Answer - Click Here:
B

33. US icon Uncle Sam was based on Samuel Wilson during the war of 1812, he worked as a ________.
A. Weapons mechanic
B. Historian
C. Meat inspector
D. Mail deliverer
E. None of These
Answer - Click Here:
C

34. Grant Wood used ______ as the model for the farmer in his “American Gothic” painting.
A. His dentist
B. Traveling salesman
C. His butcher
D. Local sheriff
E. None of These
Answer - Click Here:
A

35. According to the Population Reference Bureau, _________ is the approximate number of people who ever lived on earth.
A. 5o billion
B. 5 trillion
C. 1 trillion
D. 100 billion
E. None of These
Answer - Click Here:
D

36. The currency of Hong Kong is ____.
A. H. Dollar
B. H. Pound
C. Rouble
D. Dinar
E. None of these
Answer - Click Here:
A

37. The currency of ____ is Won.
A. Thailand
B. North Korea
C. Malaysia
D. Both A and B
E. None of these
Answer - Click Here:
D

38. _______ has elected out of the European Union?
A. Germany
B. France
C. Norway
D. Belgium
E. None of these
Answer - Click Here:
C

39. Space shuttle named ‘Atlantis’ was launched by
A. America
B. Britain
C. Australia
D. India
E. None of these
Answer - Click Here:
A

40. NASA is the space organization of _______.
A. Russia
B. U.S.A.
C. China
D. England
E. None of these
Answer - Click Here:
B

SET 5: Kon Banay Ga Crorepati Questions Answers

41. ______ is a socialist country.
A. Peru
B. Singapore
C. Philippines
D. Poland
E. None of these

Answer - Click Here:
D

42. Kimono is a dress style of ______.
A. Japan
B. China
C. Laos
D. Korea
E. None of these
Answer - Click Here:
A

43. Spain’s national name is _______.
A. Konungariket Sverige
B. Schweiz
C. Reino de Espana
D. None of these
Answer - Click Here:
C

44. Wall Street is a _______.
A. Stock Exchange of New York
B. Stock Exchange of Calcutta
C. An Indian Township in Britain
D. None of these
Answer - Click Here:
A

45. In ______ voting age is 16 years.
A. Gabon
B. France
C. Togo
D. Brazil
E. None of these
Answer - Click Here:
D

46. The currency of ______ is Mark.
A. England
B. Germany
C. France
D. Ireland
E. None of these
Answer - Click Here:
B

47. _____ was the last country to be liberated from colonial rule.
A. South West Africa
B. Uganda
C. South Africa
D. India
E. None of these
Answer - Click Here:
A

48. Which of the following republics, besides Russia are nuclear powers?
I. Georgia 2. Ukraine 3. Kazakhstan 4. Belarus
A. 1,2 & 4
B. I, 3 & 4
C. 2, 3 & 4
D. 1,2 & 3
E. None of these
Answer - Click Here:
C

More MCQs on General Knowledge

  1. World General Knowledge MCQs
  2. General Knowledge MCQs PPSC
  3. Current Affairs Of World 2018 MCQs
  4. MCQs Of General Knowledge
  5. Current Affair of World Multiple Choice Answers 
  6. Asian Current Affairs MCQs 
  7. GENERAL KNOWLEDGE MCQs
  8. Current Affair of World MCQs 
  9. International Current Affairs Multiple Choice Answer
  10. International Current Affairs MCQs
  11. GENERAL KNOWLEDGE of MULTIPLE CHOICE
  12. General Knowledge MCQs for Commission test
  13. General Knowledge MCQs for CSS
  14. GEEK General Knowledge MCQs
  15. European Current Affairs MCQs
  16. Kon Banay Ga Crorepati MCQs
  17. general knowledge questions for NTS Test
  18. Basic general knowledge Questions Answers
  19. General knowledge MCQs with Answers from PPSC Past Papers
  20. MCQs Test of General Knowledge
  21. Inventions and Discoveries MCQs
  22. Pakistan GK MCQs
  23. Pakistan General Knowledge MCQs with Answers pdf
  24. MCQs about Pakistan General Knowledge
  25. Pakistan General Knowledge MCQs Online Test
  26. General Knowledge MCQs about Pakistan Current Affairs
  27. PTS general knowledge MCQs
  28. general awareness MCQ questions
  29. GK MCQs
General Knowledge MCQs
General Knowledge MCQs
Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.