Current Affairs Of World 2018 MCQs

Current Affairs Of World 2018 MCQs

1. Which country will unveil the world’s longest cross-sea bridge connecting Hongkong?

A. China
B. UAE
C. Malaysia
D. None of These

Answer - Click Here:
A

2.Size of Pakistan’s economy is _____ billion, says SBP.

A. $353.13
B. $363.13
C. $313.13
D. None of these

Answer - Click Here:
C

3.Which Country Qualifies for Cricket World Cup 2019 for first time?

A. Afghanistan
B. Kenya
C. Ireland
D. None of These

Answer - Click Here:
A

4.Pakistan at______ among worlds’ most powerful countries.

A. 20
B. 21
C. 22
D. 23

Answer - Click Here:
C

5.______ Country proposes “fake news ” law 2018:

A. USA
B. Iran
C. Malaysia
D. None of These

Answer - Click Here:
C

6.________ is the the most charitable nations in the world

A. Canada
B. Pakistan
C. Turkey
D. None of These

Answer - Click Here:
B

7.Pakistan elected to UN Economic and Social Council on ___ June.

A. 11
B. 12
C. 13
D. 14

Answer - Click Here:
D

8.Which party Vladimir Putin belongs?

A. Communist Party
B. United Russia
C. Nationalist
D. None of These

Answer - Click Here:
B

9.Supreme Court suspends Ishaq Dar’s Senate membership on date .

A. 8 May
B. 9 May
C. 10 May
D. None of these

Answer - Click Here:
A

10.Who won the Russian Presidential Elections 2018?

A. Pavel Grudinin
B. Vladimir Zhirinovsky
C. Vladimir Putin
D. None of These

Answer - Click Here:
B

11.British-Pakistani _______ becomes UK’s first Muslim home secretary.

A. Sajid Javid
B. Salman aziz
C. Saqib Nisar
D. None of these

Answer - Click Here:
A

12.Pakistan ranks _____out of 180 countries allowing press freedom.

A. 139th
B. 140th
C. 141th
D. None of these

Answer - Click Here:
A