Current Affair of World Multiple Choice Answers

Current Affair of World Multiple Choice Answers

1. Ali Zafar honored with ‘Pride of Pakistan Award’ in ________.

A. Los Angeles
B. Canada
C. London
D. None of these

Answer - Click Here:
A

2.Egyptian President Abdel Fateh al-Sisi re-elected as President for a _______ term:

A. Fourth Term
B. Third Term
C. Second Term
D. None of These

Answer - Click Here:
C

3.25 year old Sania Ashiq becomes Pakistan’s youngest provincial legislator in ______ Assembly.

A. Sindh
B. Punjab
C. Balochistan
D. None of these

Answer - Click Here:
B

4.USA sanctions _____ Pakistani firms for Nuclear Trade?

A. Seven
B. Eight
C. Nine
D. None of these

Answer - Click Here:
A

5.Pakistan’s first Kalash lawmaker Wazir Zada takes oath on ___.

A. 12 August
B. 13 August
C. 14 August
D. 15 August

Answer - Click Here:
B

6.The World’s biggest solar power plant to be build in.

A. China
B. UAE
C. Saudi Arabia
D. None of These

Answer - Click Here:
C

7.First-ever eye bank ‘The Al Shifa Trust’ opens in ____.

A. Pakistan
B. India
C. UAE
D. None of these

Answer - Click Here:
A

8.Poland signed the largest arms procurement deal in its history which worth $4.8bn with ______ country .

A. China
B. Russia
C. USA
D. None of These

Answer - Click Here:
C

9.Fehmida Mirza becomes first female lawmaker to have been elected ____ times on a general seat.

A. 2
B. 4
C. 3
D. 5

Answer - Click Here:
D

10.The World’s largest single-dish radio telescope named as Fast located in.

A. China
B. Japan
C. USA
D. None of These

Answer - Click Here:
A

11.When did Justice Tahira Safdar nominated as first female chief justice in Pakistan.

A. 24 July
B. 23 July
C. 25 July
D. None of These

Answer - Click Here:
B

12. Pakistan’s tallest woman, Zainab Bibi, passes away in _____.

A. Sahiwal
B. Faisalabad
C. Gujrat
D. None of these

Answer - Click Here:
B