MCQs Of General Knowledge

General Knowledge MCQs Homepage

1. The bridge in Istanbul, Turkey that connects Asia and Europe is called?
A. Golden Gate Bridge
B. Akashi Kaikyo Bridge
C. Royal Gorge Bridge
D. Bosphorus Bridge

Answer - Click Here:
D

2. The Atomic Bomb was dropped on the city of Hiroshima on?
A. 6 August 1945
B. 3 August 1945
C. 9 August 1945
D. 12 August 1945

Answer - Click Here:
A

3. Saliva in man is?
A. acidic
B. neutral
C. salicylate
D. none of above

Answer - Click Here:
C

4. Where is  Alexandria city?
A. Turkey
B. Egypt
C. Jordan
D. Greece

Answer - Click Here:
B

5. Ross Island in the Ross Sea is located near?
A. continent of Antarctica
B. Norway
C. continent of Australia
D. Greenland

Answer - Click Here:
A

6. Which one of the following helps in Nitrogen fixations?
A. red algae
B. green algae
C. blue-green algae
D. brown algae

Answer - Click Here:
C

7. About ______% of Antarctica is covered by ice?
A. 97
B. 98
C. 99
D. 100

Answer - Click Here:
B

8. The World Wide Web was invented by?
A. Tim Berners-Lee
B. Bob Kahn
C. Steve Jobs
D. Bill Gates

Answer - Click Here:
A

9. Protein content in wheat is approximate?

A. 6%
B. 8%
C. 12%
D. 16%

Answer - Click Here:
C

10. The first European to reach India by sea was?
A. Christopher Columbus
B. Marco Polo
C. John Cabot
D. Vasco da Gama

Answer - Click Here:
D