Everyday Science Multiple Choice Questions

Everyday Science Multiple Choice Questions

1. Angstrom is a unit of quantity …

A. Heat
B. Length
C. Force
D. None

Answer - Click Here:
B

2. Entomology is the study of?

A Behavior of human beings
B Insects
C The formation of rocks
D The Origin and history of technical and scientific terms

Answer - Click Here:
B

3. Fathom is the unit of measurement of….?

A Depth of water
B Density of water
C Volume of water
D Flow of water

Answer - Click Here:
A

4. …………….. measures the temperature, pressure, and humidity at various altitudes in the atmosphere is?

A. Aneroid barometer
B. Barograph
C. Radiosonde
D. Altimeter

Answer - Click Here:
D

5. All of the following diseases are caused by viruses, except?

A. Jaundice
B. Influenza
C. Mumps
D. Typhoid

Answer - Click Here:
D

6. The species that flower is named?

A. Angiosperms
B. Bryophytes
C. Algae
D. None of these

Answer - Click Here:
A

7. ……….. converts the alternating current into direct current?

A. Dynamo
B. Rectifier
C. Transformer
D. Transducer

Answer - Click Here:
B

8. Are basidiospores major source of …. ?

A. Water Borne Allergens
B. Airborne Allergens
C. Animal Faeces
D. All of these

Answer - Click Here:
B

9. Physiology is the study of…?

A Cells in the body
B Structure of the body
C Functions of the human body
D All of the above

Answer - Click Here:
C

10. Can the sunlight reach a depth of following meters?

A. 80
B. 100
C. 444
D. None

Answer - Click Here:
B

11. The weight of a Heart of a normal adult human being is?

A. 100 grams
B. 250 grams
C. 300 grams
D. 400 grams

Answer - Click Here:
C

12. In a normal human adult, how much blood does the heart pump per minute?

A. 1 litre
B. 8 litre
C. 7 litre
D. 5 litre

Answer - Click Here:
D