Asian Current Affairs MCQs – Questions Answers

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 18th, 2021

Asian Current Affairs MCQs – Questions Answers

Asian Current Affairs MCQs – Questions Answers is the set of important MCQs taken from different kind of jobs and admission tests. Let’s begin with SET 1.

SET 1: Asia Current Affairs MCQs for GAT NTS

1: Study of current and past landscapes formation is called ______________.
A. biology
B. morphology
C. aero logy
D. geomorphology
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

2: Headquarter of ‘World Bank’ is located in ____________. Select the correct option.
A. Brussels, Belgium
B. Geneva, Switzerland
C. Washington D.C, United States
D. Berlin, Germany
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

3 : World’s second largest continent is called _______________.
A. Australia
B. Asia
C. Africa
D. Antarctica
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

4: Current stage of star ‘Sun’ is called ____________.
A. orange dwarf
B. white dwarf
C. red giant
D. yellow dwarf
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

5: Current name of International Hydrographic Bureau is the International Hydrographic Organization was adopted in. select the correct option.
A. 1970
B. 1975
C. 1977
D. 1972
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

66: Continent which has been epicenter of World War I and II is called ____________.
A. South America
B. North America
C. Europe
D. Arctic
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

7: Africa shares its west boundary with ___________.select a suitable answer.
A. Black Sea
B. Indian Ocean
C. Atlantic Ocean
D. Red Sea
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

8: Largest Muslim country in Asia as well as in World is called
_______________.
A. Iran
B. Saudi Arabia
C. Turkey
D. Indonesia
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

9: Sea which separates Africa continent from Europe continent is called ____________.
A. Red Sea
B. Baltic Sea
C. Black Sea
D. Mediterranean Sea
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

SET 2: Asia Current Affairs MCQs for PPSC FPSC KPPSC  SPPSC

10: Largest desert of continent ‘Asia’ is is called ____________.
A. Sahara Desert
B. Yangtze desert
C. Gobi desert
D. Thar Desert
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

11: North America shares boundary from south with ____________. Select the correct option.
A. Ural Mountains
B. Caribbean Sea
C. Pacific Ocean
D. Mediterranean Sea
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

12: Third largest continent of world in terms of area is called _____________.
A. South America
B. Europe
C. Asia
D. North America
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

13: After Europe and Australia, third-smallest continent of world is ___________. Select the right option.
A. Asia
B. Antarctica
C. North America
D. South America
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

14: Africa shares its north boundary with _____________. Select the right option.

A. Red Sea
B. Baltic Sea
C. Black Sea
D. Mediterranean Sea
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

15: In Asia continent, Forbidden City and Tiananmen Square are famous places in ______________area. Select the right option.

A. Shanghai, China
B. Beijing, China
C. Dhaka, Bangladesh
D. Kuala Lumpur, Malaysia
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

16: North America shares boundary with Arctic Ocean from ________________. Select the right option.
A. North
B. West
C. South
D. East
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

17: Second largest country in continent Europe is called ______________.
A. Ukraine
B. Paris
C. Rome
D. Madrid
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

18: North America shares its southeast boundary with ____________. Select the correct option.
A. South America
B. Caribbean Sea
C. Africa
D. both A and C
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
F

19: Smallest country in continent Europe is called _____________.
A. Russia
B. France
C. Germany
D. The Vatican City
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

20: Largest country in continent Europe is called _____________.
A. Germany
B. Russia
C. France
D. The Vatican City
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

21: Largest country of second largest continent Africa in terms of area is called ________________.
A. Congo
B. Libya
C. Algeria
D. Sudan
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

More MCQs on General Knowledge

  1. World General Knowledge MCQs
  2. General Knowledge MCQs PPSC
  3. Current Affairs Of World 2018 MCQs
  4. MCQs Of General Knowledge
  5. Current Affair of World Multiple Choice Answers 
  6. Asian Current Affairs MCQs 
  7. GENERAL KNOWLEDGE MCQs
  8. Current Affair of World MCQs 
  9. International Current Affairs Multiple Choice Answer
  10. International Current Affairs MCQs
  11. GENERAL KNOWLEDGE of MULTIPLE CHOICE
  12. General Knowledge MCQs for Commission test
  13. General Knowledge MCQs for CSS
  14. GEEK General Knowledge MCQs
  15. European Current Affairs MCQs
  16. Kon Banay Ga Crorepati MCQs
  17. general knowledge questions for NTS Test
  18. Basic general knowledge Questions Answers
  19. General knowledge MCQs with Answers from PPSC Past Papers
  20. MCQs Test of General Knowledge
  21. Inventions and Discoveries MCQs
  22. Pakistan GK MCQs
  23. Pakistan General Knowledge MCQs with Answers pdf
  24. MCQs about Pakistan General Knowledge
  25. Pakistan General Knowledge MCQs Online Test
  26. General Knowledge MCQs about Pakistan Current Affairs
  27. PTS general knowledge MCQs
  28. general awareness MCQ questions
  29. GK MCQs
General Knowledge MCQs
General Knowledge MCQs

MCQs collection of solved and repeated MCQs with answers for the preparation of competitive exams, admission test and the job of PPSC, FPSC, UPSC, AP, APPSC, APSC, BPSC, PSC, GOA, GPSC, HPSC, HP, JKPSC, JPSC, KPSC, KERALAPSC, MPPSC, MPSC, MPSCMANIPUR, MPSC, NPSC, OPSC, RPSC, SPSCSKM, TNPSC, TSPSC, TPSC, UPPSC, UKPSC, SPSC, KPPSC, BPSC, AJKPSC ALPSC, NPSC, LPSC, SCPSC, DPSC, DCPSC, PSC, UPSC, WVPSC, PSCW, and WPSC.

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.