Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

General Knowledge MCQs for Commission test

General Knowledge MCQs for Commission test

(1) The tax which is not shared between Provicial & Central government is……

a) Sales Tax

b) Property Tax

c) Custom Tax

d) Excise Tax

e) None of these

Answer - Click Here:
B

(2) Total number of District in KPK Province…..

a) 27

b) 35

c) 26

d) 36

e) 15

Answer - Click Here:
C

(3) Which is known as direct tax…..

a) Custom tax

b) Income tax

c) Property tax

d) Excise tax

e) Sale tax

Answer - Click Here:
B

(4) Name the National Mammal of Pakistan…….

a) Arabian Sea Dolphin

b) Arabian Sea Shark

c) Indus Sea Shark

d) Indus Sea Dolphin

e) None of these

Answer - Click Here:
D

(5) Preparation of budget in government……

a) Anually

b) Monthly

c) Weekly

d) Daily

e) All of the above

Answer - Click Here:
A

(6) In Pakistan Flag Green field represent…….

a) Muslim Majority

b) Muslim Minority

c) Minority

d) A and B

e) None of these

Answer - Click Here:
A

(7) Name the last governor general of Pakistan…..

a) Ayub Khan

b) Yahya Khan

c) Liaquat Ali Khan

d) Skindar Mirza

e) Ghulam Muhammad Khan

Answer - Click Here:
D

(8) The design of Pakistan flag is given by…..

a) Ahmed Ghulam Ali Chaghla

b) Amir uddin Kidwai

c) Gul G

d) Hafeez Jalandhri

e) None of these

Answer - Click Here:
B

(9) Name the country which first signed Defence Pact with Pakistan……

a) Iraq

b) Iran

c) Turkey

d) Saudi Arabia

e) Tehran

Answer - Click Here:
C

(10) The National animal of Pakistan is……

a) Markhor

b) Lion

c) Tiger

d) Cat

e) Cow

Answer - Click Here:
A

(11) The finance of government is known as……

a) Private Finance

b) Government Finance

c) Public Finance

d) A and B

e) None of these

Answer - Click Here:
C

(12) The city of Pakistan known as Paris of Asia……

a) Islamabad

b) Karachi

c) Lahore

d) Multan

e) Peshawar

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *