Psychology MCQs Objective Questions Answers

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 13th, 2021

Psychology MCQs Objective Questions Answers

Let’s begin with some most important and most asked Psychology MCQ’s.

1. Which one is related to post-traumatic stress disorder?

a) sleep disturbances
b) thoughts of suicide
c) depression
d) all of the above

Answer - Click Here:
D

2. Which of the following theory is not included as a “content theory”?

a) herzberg’s two factor theory
b) maslow’s need theory
c) vroom’s expectancy theory
d) none of these

Answer - Click Here:
C

3. Upon which two factors frederick herzberg thoery based?

a) social factors
b) motivation factors
c) hygiene factors
d) all of these

Answer - Click Here:
C

4. In human body group of cells that secretes chemicals are known as …

a) organs
b) gland
c) artery
d) none

Answer - Click Here:
B

5. Which is not included in the endocrine system?

a) appendix
b) gonads
c) pituitary
d) thalamus

Answer - Click Here:
A

6. Which is the largest endocrine gland in human body?

a) thyroid gland
b) pancreas
c) hypothalamus
d) all of these

Answer - Click Here:
B

7. Where is pituitary gland located?

a) in your left neck
b) next to your liver
c) in between lungs
d) at the base of your brain

Answer - Click Here:
D

8. Hormones are the chemicals that help your body …

a) oxidizing your blood
b) tell the cell’s what to do
c) help you to breathe
d) all of these

Answer - Click Here:
B

9. Which hormone is released by the pancreas?

a) melatonin
b) calcitonin
c) insulin
d) none of the above

Answer - Click Here:
C

10. Which mental illness is basically resistant to flunctations?

a) personality disorders ans
b) affective disorders
c) schizophrenia
d) depression

Answer - Click Here:
A

11. Which of the following symptoms are common in anorexia and bulimia?

a) senses of self revolves around body
b) intense fear of being fat
c) distorted images
d) all of these

Answer - Click Here:
D

12. Which of the following is not a risk for suicide?

a) depression
b) abuse
c) social support
d) a plan to commit suicide

Answer - Click Here:
D

More MCQs of Psychology

  1. Psychology MCQs Main page
  2. Clinical Psychology MCQs
  3. Psychology MCQ’s from Past Papers
  4. Education Psychology MCQs
  5. Theories of Personality Psychology MCQs
  6. Biological Psychology MCQs
  7. Psychosocial Psychology MCQs
  8. Advance Social Psychology MCQs
  9. Positive Psychology MCQs
  10. Psychology General MCQs
  11. PSYCHOLOGY important MCQ’s
  12. PSYCHOLOGY test MCQ’s
  13. Advanced Psychology MCQ’s
  14. Psychology Repeated MCQs
  15. Psychopathology MCQs
  16. Psychopathology MCQs 2
Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.