General Knowledge MCQs for CSS

General Knowledge MCQs for CSS

(1) The Muslim country which have more population in the world…

a) Indonesia

b) Malaysia

c) Iraq

d) Pakistan

e) Egypt

Answer - Click Here:
A

(2) The National Anthem of Pakistan was officially adopted in which year……

a) 1962

b) 1975

c) 1947

d) 1954

e) 1949

Answer - Click Here:
D

(3) Pakistan is located in which tropic zone….

a) East

b) West

c) North

d) South

e) None of these

Answer - Click Here:
C

(4) The National Anthem lyrics was written by…..

a) Jagan Nath Azad

b) Allama Iqbal

c) Ahmed G Chaghla

d) Hafeez Jullundhari

e) Faiz Ahmed Faiz

Answer - Click Here:
D

(5) In the Income tax ordianance 2001 how many schedules included…..

a) 7

b) 12

c) 5

d) 10

e) 9

Answer - Click Here:
E

(6) The total length of 2nd world highest K2 mountain is….

a) 8600 meters

b) 8611 meters

c) 8622 meters

d) 8617 meters

e) None of these

Answer - Click Here:
B

(7) Who was the engineer king in Mughal history….

a) Shah Jahan

b) Aurangzeb

c) Babar

d) Hamayun

e) Jahangir

Answer - Click Here:
A

(8) Name the first speaker of Constituent Assembly of Pakistan….

a) Fazal Chaudhry

b) Quaid-e-Azam

c) Ayub Khan

d) Liaquat Ali khan

e) None of these

Answer - Click Here:
B

(9) The name of central excise duty has been changed in…….

a) 1st July 2010

b) 1st July 2015

c) 1st July 2000

d) 1st July 2005

e) All of above

Answer - Click Here:
D

(10) The total number of districts of Punjab Province …..

a) 25

b) 36

c) 42

d) 38

e) 47

Answer - Click Here:
B

(11) The fort Rohtas was constructed by….

a) Akbar

b) Hamayun

c) Babar

d) Sher Shah Suri

e) Changaz Khan

Answer - Click Here:
D

(12) Name the first prime Minister of Pakistan……..

a) Quaid-e-Azam

b) Fazal Chaudhry

c) Liaquat Ali Khan

d) Tamiz Uddin

e) Ayub Khan

Answer - Click Here:
C