GENERAL KNOWLEDGE MCQs

GENERAL KNOWLEDGE MCQs

1. Is Manila the capital and seaport of …?
A. Philippines
B. Coast Rica
C. Croatia
D. UK

Answer - Click Here:
A

2. The deepest point in the world is?
A. K-2
B. South Pole
C. Sinai Peninsula
D. Mariana Trench

Answer - Click Here:
D

3. Penalty cards(Yellow and Red) are used in Football first introduced in which year?
A. 1970
B. 1974
C. 2002
D. None of these

Answer - Click Here:
A

4. Is Reykjavik the capital of a …?
A. Ireland
B. Iceland
C. Croatia
D. Montenegro

Answer - Click Here:
B

5. The Mariana Trench is in the ______ Ocean?
A. Atlantic
B. Arctic
C. Antarctic
D. Pacific

Answer - Click Here:
D

6. Turkey connect the followings….?
A. Asia and Australia
B. Asia and Europe
C. Asia and Africa
D. None of these

Answer - Click Here:
B

7. Gulf war started in?
A. 1990
B. 1995
C. 1993
D. 1991

Answer - Click Here:
A

8. The depth of the Mariana Trench is how much long?
A. 10,011 meters
B. 10,411 meters
C. 10,611 meters
D. 10,911 meters

Answer - Click Here:
D

9. Egypt connects the two continents?
A. Asia and Europe
B. Asia and Africa
C. South America and North America
D. Asia and Australia

Answer - Click Here:
B

10. The capital of Croatia is?
A. Zagreb
B. Rijeka
C. Sisak
D. None of these

Answer - Click Here:
A

11. Panama  connects the two continents?
A. Asia and Europe
B. Asia and Africa
C. South America and North America
D. None of these

Answer - Click Here:
C

12. Which city is also called The City of 1,000 Minarets?
A. Islamabad
B. Makkah
C. Delhi
D. None of these

Answer - Click Here:
D

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.