International Current Affairs Multiple Choice Answer

International Current Affairs Multiple Choice Answer

1. The CHOGM 2018 venue was?

A. Lancaster House
B. Buckingham Palace
C. Windsor Castle
D. All of the Above

Answer - Click Here:
D

2. Which Country has appointed first Pakistani-origin cabinet member Sajid Javid as the new home secretary?

A. USA
B. UK
C. Canada
D. None of These

Answer - Click Here:
B

3.The summit of CHOGM UK 2018 theme was?

A. Prosperity
B. Security
C. Towards a Common Future
D. None of the Above

Answer - Click Here:
C

4. Which country Court disqualified his Foreign Minister for not disclosing his salary drawn from a UAE company and holding a UAE Iqama?

A. Pakistan
B. America
C. UK
D. None of these

Answer - Click Here:
A

5.In CHOGM UK 2018 the Key Points discussed were.

A. Investment and Trade
B. Ocean Conservation and Plastic Waste
C. Both A & B
D.None of these

Answer - Click Here:
C

6. Which country tops in the 2018 World Press Freedom Index a report released by Reporters Sans Frontiers (RSF)?

A. New Zealand
B. Norway
C. Switzerland
D. None of These

Answer - Click Here:
B

7. In Common Wealth Nations Group how many countries are a member?

A. 46
B. 53
C. 71
D. None of the Above

Answer - Click Here:
B

8.Which country will host NAM(Non Aligned Movement) 18th Summit 2019?

A. Venezuela
B. Iran
C. Azerbaijan
D. None of These

Answer - Click Here:
C

9.The name of head of Common Wealth Nations is.

A.Theresa May
B. Queen Elizabeth II
C. Prince Charles
D. None of the Above

Answer - Click Here:
B

10.Country Ends Reservation In Government Jobs

A. Bangladesh
B. India
C. Malaysia
D. None of These

Answer - Click Here:
A

11. Who will succeed to Queen Elizabeth II as the head of Common Wealth Nations?
A. Queen Elizabeth II
B. Queen Elizabeth III
C. Prince Charles
D. None of the Above

Answer - Click Here:
C

12. World’s first 3D-printed house unveiled in:
A. USA
B. Germany
C. France
D. None of These

Answer - Click Here:
C