Current Affair of World MCQs

Current Affair of World MCQs

1. In CHOGM held in the UK from 19th April 2018 to 20th April 2018, the main Agenda was?

A. Prosperity, security, fairness, sustainability
B. Only trade and Development
C. Clean Oceans, Trade, and Development
D. None of the Above

Answer - Click Here:
A

2. The _______ Boao Forum for Asia Annual Conference 2018 was held on 8th to 11th April.

A. 15th
B. 16th
C. 17th
D. 18th

Answer - Click Here:
C

3. In 25th CHOGM was scheduled in 2017 in Vanuatu but moved to the United Kingdom. The major reason of that change was due to _______.

A. Riots in Vanuatu
B. Cyclone in Vanuatu
C. Both A & B
D. None of the Above

Answer - Click Here:
B

4.Which country ex-President jailed for 24 years over bribery.

A.South Africa
B. South Korea
C. France
D. None of These

Answer - Click Here:
B

5. Which country opened its first permanent Military Base in Bahrain?

A. USA
B. Russia
C. UK
D. None of These

Answer - Click Here:
C

6.Veteran Indian journalist Kuldip Nayar dies at ____.
A. 1995
B. 1996
C. 1997
D. 1998

Answer - Click Here:
A

7.Commonwealth Games 2022 will hosts by _____ country?

A. Australia
B. England
C. Scotland
D. None of These

Answer - Click Here:
B

8. Imran Khan becomes prime minister of Pakistan on.

A. 19 August 2018
B. 18 August 2018
C. 20 August 2018
D. None of these

Answer - Click Here:
B

9.Commonwealth Games 2018 will hosts by _____.

A. Australia
B. England
C. Scotland
D. None of These

Answer - Click Here:
A

10.Imran khan is ____ Prime Minister of Pakistan.

A. 21th
B. 22th
C. 23th
D. None of these

Answer - Click Here:
B

11.________ country is developing a 750-acre Industrial zone in Bangladesh.

A. Japan
B. India
C. China
D. None of These

Answer - Click Here:
C

12.Former Indian PM Atal Bihari Vajpayee dies at.

A. 1993
B. 1992
C. 1994
D. 1995

Answer - Click Here:
A