Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

GENERAL KNOWLEDGE MCQs

Table of Contents

GENERAL KNOWLEDGE MCQs

1. Is Manila the capital and seaport of …?
A. Philippines
B. Coast Rica
C. Croatia
D. UK

Answer - Click Here:
A

2. The deepest point in the world is?
A. K-2
B. South Pole
C. Sinai Peninsula
D. Mariana Trench

Answer - Click Here:
D

3. Penalty cards(Yellow and Red) are used in Football first introduced in which year?
A. 1970
B. 1974
C. 2002
D. None of these

Answer - Click Here:
A

4. Is Reykjavik the capital of a …?
A. Ireland
B. Iceland
C. Croatia
D. Montenegro

Answer - Click Here:
B

5. The Mariana Trench is in the ______ Ocean?
A. Atlantic
B. Arctic
C. Antarctic
D. Pacific

Answer - Click Here:
D

6. Turkey connect the followings….?
A. Asia and Australia
B. Asia and Europe
C. Asia and Africa
D. None of these

Answer - Click Here:
B

7. Gulf war started in?
A. 1990
B. 1995
C. 1993
D. 1991

Answer - Click Here:
A

8. The depth of the Mariana Trench is how much long?
A. 10,011 meters
B. 10,411 meters
C. 10,611 meters
D. 10,911 meters

Answer - Click Here:
D

9. Egypt connects the two continents?
A. Asia and Europe
B. Asia and Africa
C. South America and North America
D. Asia and Australia

Answer - Click Here:
B

10. The capital of Croatia is?
A. Zagreb
B. Rijeka
C. Sisak
D. None of these

Answer - Click Here:
A

11. Panama  connects the two continents?
A. Asia and Europe
B. Asia and Africa
C. South America and North America
D. None of these

Answer - Click Here:
C

12. Which city is also called The City of 1,000 Minarets?
A. Islamabad
B. Makkah
C. Delhi
D. None of these

Answer - Click Here:
D

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *