Hadoop MCQs – Big Data Science

Hadoop MCQs – Big Data Science

“Hadoop MCQs – Big Data Science” is the set of frequently asked Multiple Choice questions and these MCQs are asked in different test in the past in different test. Here, we are presenting those MCQs in a different style. Let’s begin with Set 1.

Hadoop MCQs – Big Data Science

1. Who was written Hadoop?
A.Java (software platform)
B. Perl
C. Lua (programming language)

D. Java (programming language)

E.All of these

F.both A and C

Answer - Click Here:
D

2. Hadoop run Which of the following platforms?
A.  Cross-platform
B. Debian
C. Bare-metal
D. Unix-like
E. All of these

F.both A and C

Answer - Click Here:
A

3. Reliability by replicating data achieves Hadoop the across multiple hosts, and then Hadoop not require ________ storage on hosts.
A.Operating system
B. Standard RAID levels
C. ZFS
D. RAID

E. All of these

F. both A and C

[su_spoiler title=”Answer – Click Here:” class=”padding: -10px;”]D[/su_spoiler]

 

4.


The HBase database includes the Hadoop list, the Apache Mahout ________ system, and matrix operations.
A.  Statistical classification
B. Pattern recognition
C. Machine learning

D. Artificial intelligence
E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
C

5. After the Hadoop named?
A. A sound Cutting’s laptop made during Hadoop development
B. Cutting’s high school rock band
C. The toy elephant of Cutting’s son
D. Creator Doug Cutting’s favorite circus act

E. All of these

F.both Dand C

Answer - Click Here:
D

6. These are the given are completely describe Hadoop, EXCEPT:
A. Open-source
B. Real-time
C. Distributed computing approach
D. Java-based

E.All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
B

7. The world’s largest Hadoop cluster.
A. Apple
B. Facebook
C. Datamatics
D. None of the mentioned

E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
B

8. The Big Data Tackles Facebook are based on on________ Hadoop.
A. ‘Project Data
B. ‘Prism’
C. ‘Project Big’
D. ‘Project Prism’

E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
D

9. The total size driven by the number of maps is usually of :
A. Inputs
B. asks
C. Outputs
D. None of the mentioned

E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
A

 

10. The default  Partitioner for partitioning keyspace Which of the following is correct.
A.  HashPartitioner

B. Partitioner
C. HashPar
D. None of the mentioned

E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
A

11The mappers Input to the _______ are sorted by
A. Shuffle
B. Reducer
C. Mapper
D. All of the mentioned

E. None of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
B

12.The right number of reduces to be :
A. 0.90
B. 0.95
C. 0.36
D. 0.80

E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
B

13. The partitioning of the keys is controlled by the intermediate map-outputs.
A. Collector
B. InputFormat

C.  Partitioner
D .None of the mentioned
E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
C

14.Which SequenceFile are present in Hadoop I/O ?
A.  2
B. 8
C. 9
D. 3

E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
C

15. The two SequenceFile is directory contains  that
A. MapFile
B. MapperFile
C. ReduceFile
D. None of the mentioned

E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
A

16. Snappy compression is similar to?
A. LZO
B. Bzip2
C. Gzip
D. All of the mentioned

E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
A

17. Splittable compression is supported Which of the following?
A.  Bzip2
B.  All of the mentioned
C. Gzip
D. LZO

E. both Dand C

F. All of these

Answer - Click Here:
D

18. slowest compression technique is ___________?
A. LZO
B. Gzip
C.  Bzip2
D. All of the mentioned

E. All of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
C

 

19.Gzip contain compressed files which is form _________ extension.
A.  gzp
B. g
C. gzip
D. gz

E. both Dand C

F. All of these

Answer - Click Here:
D

 

20. DEFLATE algorithm based on the?
A. Bzip2
B. LZO
C. Gzip
D. All of the mentioned

E. None of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
C

 

21. Which of the following is a  typically compresses files which are best available techniques.10% to 15 %.
A.  Bzip2
B. LZO
C. Gzip
D. both Dand C

E. All of the mentioned

F. None of these

Answer - Click Here:
A

22. Which of the following is provides search technology? and Java-based indexing

A.  Solr
B. Lucy
C. Lucene Core

D. None of these

E. both Dand C

F.  All of the mentioned

Answer - Click Here:
C

23. Lucene Core is a high performance search server built using__________.
A. PyLucene
B. Lucy
C. Lucene Core
D. Solr

E. None of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
D

24. Subproject collecting and distributing free materials with the aim of
A. ORP
B. ORS
C. OSR
D. OPR

E. None of these

F. both Dand C

G.  All of the mentioned

Answer - Click Here:
A

25. the Core project is a Python port is____________.
A. Lucene Core
B. Solr
C. PyLucene
D. Lucy

E. None of these

F. both Dand C

G.  All of the mentioned

Answer - Click Here:
C

26. The size of text indexed of Lucene index size is roughly _______.
A. 20%
B. 10%
C.  70%
D. 50%

E. None of these

F. both Dand C

G.  All of the mentioned

Answer - Click Here:
A

27. To set the transaction isolation level which of the following is used?
A. –truncateTable=[true/false]
B. force=[true/false].
C. –isolation=LEVEL
D. –incremental=[true/false].

E. None of these

F. both Dand C

G.  All of the mentioned

Answer - Click Here:
C

28. Avro data as Hive tables to read or write________ allows to users
A. None of the mentioned
B. SqlSerde
C. HiveSerde
D. AvroSerde

E. None of these

F. both Dand C

Answer - Click Here:
D

29. The Hive table schema Starting in Hive the Avro schema can be inferred from the__________.
A. 0.11
B. 0.12
C. 0.14
D. 0.13

E. None of these

F. both D and B

Answer - Click Here:
C

30. Data type is supported by Hive which of the following is used__________ ?
A. string
B. None of these
C. map
D. enum

E. record

F. both D and B

Answer - Click Here:
D

31. How we converted data type is to Array prior to Hive 0.12.0?
A. map
B. long
C. bytes
D. float long

E. None of these

F. both D and B

Answer - Click Here:
C

32. Are defined with Avro schemas _____
A. JAVA
B. XML
C. All of the mentioned
D. JSON

E. None of these

F. both D and B

Answer - Click Here:
D

33. _________ of the field is used to Thrift resolves possible conflicts.

A.  Name
B. UID
C. Static number
D. All of the mentioned

E. None of these

F. both D and B

Answer - Click Here:
C

34. _______ layer of is said to be the future Hadoop.Avro.
A.RMC
B.  RPC
C. RDC
D. All of the mentioned

E. None of these

F. both D and B

Answer - Click Here:
B

35. Which of the following is used to declare the schema of our data either in a ______ file?
4. SQL
B. R
C. JSON
D. XML

E. None of these

F. both D and B

Answer - Click Here:
A

36. In _________ stage the framework groups Reducer inputs by key.
A. reduce
B. shuffle
C. sort
D. none of the mentioned

E.All of these

F.both D and B

Answer - Click Here:
C

37. High storage density Which of the following has high storage density?
A. RAM_DISK
B. ARCHIVE
C. ROM_DISK
D. All of the mentioned

E. None of these

F. both D and B

Answer - Click Here:
B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]