Computer Science Test MCQs, Data Structures

Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 27th, 2021

Computer Science Test MCQs, Data Structures

Set 3

Question:1

The main measure of the efficiency of the algorithm

A. Process and memory

B. Time and space

C. Date and space

D. Complexity and capacity

Ans:b

Question:2

Big-oh allows the possibility the growth rates are the

A. different     

B. Same      

C. Greater 

D. None of these

Ans:b

Question : 3

Whish Symbol tell us logarithms grows very slowly.

A. logkN=O(N)

B. Log(N)

C. Log2(N)

D. Nlog(N)

Ans:a

Question: 4

The Relative growth rates of two functions f(N) and g(N) by Limn->0f(N)/g(N) then

A. f (N)= o(g(N))

B. f ( N)+o(g(N))

C. G(N)=o(f))

Ans: c

Question: 5

Gcf()

A. greater common divisor

B. greatest common divisor

C. greatest common divior

D. none of above

Ans:b

Question: 6

If MSN then M mod

A. N<M/2

B. N>=M/2

C. N<=M/2

D. N>M/2

Ans:a

Question: 7

An online algorithm that runs in

A. binary search

B. fraction time

C. Buble search

D. linear search

Ans:d

Question: 8

In maximum subsequence, the input size is N=100,000 then O(N3)

A. 3.33

B. 86.67

C. NA

D. 0.03332

Ans:c

Question: 9

N power 2 symbol is

A. quadratic

B. cubic

C. linear

D. constant

Ans:a

Question:10

Log2N symbol is

A. logarithm

B. long-square

C. exponent

D. linear

Ans:a

Question: 11

Euclid algorithm is used for computing the.

A. The complexity of bubble sort

B. Time complexity

C. common divisor

D. the complexity of the binary search 

Ans:c

Question: 12

The complexity of linear search algorithms.

A. C(n)

B. o(logn)

C. o(n2)

D. o (nlogn)

Ans:a

Question: 13

The complexity of the buble sort algorithm

A. O(n)

B. Olog(n)

C. O(n)

D. O(nlogn)

Ans:c

Question: 14

The complexity of merge sort algorithm

A. O(n)

B. O(log(n)

C. O(n2)

D. O(n log (n)

Ans:d

Question: 15

Which of the following case does not exist in complexity theory?

A. best case

B. worst case

C. average case

D. null case

Ans:d

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.