Technical Report Writing Multiple Choice Questions MCQs

Download This Tutorial in PDF

Technical Report Writing Multiple Choice Questions MCQs

1._____ establishes the technical report.

A. Logical conclusion
B. Illogical Conclusion
C. Personal prejudice
D. Misplaced learning

Answer - Click Here:
A

2.Which is not basis for a technical report?

A. Facts
B. Tests
C. Personal prejudices
D. Experiments

Answer - Click Here:
C

3. Shorter report is considered to be as.

A. One to five pages
B. Three to five pages
C. Four to five pages
D. Two paragraph

Answer - Click Here:
A

4. In technical writing the largest report termed is.

A. Conclusion/recommendation
B. Discussion
C. Heading
D. Footing

Answer - Click Here:
B

5. In a technical report Which of these must be avoided.

A. Facts
B. Logical conclusion
C. Objective evaluation
D. Subjective evaluation

Answer - Click Here:
D

6. Once getting problem identified with its causes, next step involved in;

A. Choosing team lead
B. Identifying solution to problem
C. Identifying the problem
D. All of above

Answer - Click Here:
D

7. We, us and our are examples of;

A. Contractions
B. Pronoun usage
C. Name usage
D. Noun

Answer - Click Here:
B

8. A report may be used for?

A. Reading
B. Hearing
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
C

9. A list of illustrations, included; figures and tables, placed on;

A. Abstract vision
B. Title page
C. Table of contents
D. Bottom line

Answer - Click Here:
C

10. Last step of writing an effective website, involved in;

A. Error correction
B. Testing the website
C. Enhancing tone
D. Overviewing

Answer - Click Here:
B

11. Which of these is not a parameter in a report?
A. Extent of information
B. Quality of information
C. Age of writer
D. Ability to acquire information

Answer - Click Here:
C

12. What audience is the least information needed?

A. Low tech audience
B. Lay audience
C. High-tech audience
D. All of above

Answer - Click Here:
C

Which of the following statements about reports is accurate?
a. Informal reports of eight or fewer pages are the most common report in the workplace.
b. Writers develop reports for internal audiences only.
c. Business professionals rarely write reports.
d. Both b and c

Answer - Click Here:
a. Informal reports of eight or fewer pages are the most common report in the workplace.

Which of the following is most likely to be written as an informative report?
a. A recommendation from the Information Technology Department that your company install a wireless network
b. A summary of information presented at a recent conference for technical writers
c. A comparison of five handheld communication devices that your company might purchase

Answer - Click Here:
d. A feasibility study addressing tuition reimbursement to all employees

Reports that provide data or findings, analyses, and conclusions are
a. informational reports.
b. progress reports.
c. summaries.
d. analytical reports.

Answer - Click Here:
d. analytical reports.

Which of the following reports is an example of an analytical report?
a. A report summarizing the details of a recent seminar you attended
b. A report outlining the new company procedure for reporting workplace injuries
c. A report recommending an antiterrorism security system for mass transit
d. A report showing state budget allocations for education

Answer - Click Here:
c. A report recommending an antiterrorism security system for mass transit

The direct pattern of organization is appropriate for a business report when readers
a. need to be educated.
b. must be persuaded.
c. may be disappointed or hostile
d. are informed.

Answer - Click Here:
d. are informed.

Reports convey information, answer questions, and
a. present your opinions.
b. comply with government regulations.
c. solve problems
d. None of these

Answer - Click Here:
c. solve problems

Reports that present data without analysis or recommendations are
a. justification reports.
b. analytical reports.
c. Both an and.
d. informational reports.

Answer - Click Here:
a. justification reports.

If you want to increase your credibility when writing a business report, you should work to

(A). provide facts and conclusions that will help decision making.

(B). support managers’ preconceived ideas.

(C). both A and B

(D). draw the reader’s attention to your writing style.

(E). None of these

Answer - Click Here:
(A). provide facts and conclusions that will help decision making.

It is the ____, not the ____, that is the focus of a report using APA writing style.

(A). data – research

(B). researcher –  research

(C). research –  data

(D). research – researcher

Answer - Click Here:
(D). research - researcher

When you’re writing a report, be sure to adapt to your audience by

(A) being sensitive to their needs.

(B) controlling your style and tone.

(C) both a and b.

(D) None of the above.

Answer - Click Here:
(C) both a and b.

When writing an effective essay, using credible information _______ for the report.
(A). provides content
(B).gives credit to sources and upholds ethical writing standards
(C).provides structure
(D).provides support

Answer - Click Here:
(D).provides support

What is the best advice when writing a statement of purpose for a formal report?

Answer - Click Here:
The best advice when writing a statement of purpose for a formal report is to use action words that that tell that what you intend to do.

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]