English Prepositions MCQs for IELTS

English Prepositions MCQs for IELTS

English Prepositions MCQs for IELTS is the set of Multiple Choice Questions and Answers for TOEFL test. Let’s start with SET 1. for reading the first 60 MCQs, you can click here.

SET 1: English Prepositions MCQs for IELTS

61. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. I am fed up_____ his mess.
A.in
B. of
C. about
D. with
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

62. Select the correct option which is given below. He is tired_____ their complaints
A. about
B. on
C. of
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

63. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. She will be there_____ you
A. of
B. in
C. about
D. for
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

View AnswerCorrect: A

64. Select the correct option which is given below. The trouble_____ him is that he never knows when to keep quiet.
A. about
B.with
C. in
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

65. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. Shall I ask_____ the bill?
A.about
B. in
C. for
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

66. Select the correct option which is given below. Everybody blamed him_____ the accident.
A. our
B. in
C. for
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

67. Which of the following is a correct statement according to the given sentence.Congratulations_____ your engagement.
A. about
B. in
C. or
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

68. Select the correct option which is given below. She is sick_____ her job.
A. in
B. about
C. of
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

69. Which of the following is a correct statement according to the given sentence.The mission is_____ United Nations control.
A. about
B.of
C. in
D. under
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

70. Select the correct option which is given below. I need it by Friday_____ the latest.
A. about
B. in
C. at
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

SET 2: English Prepositions MCQs for IELTS

71. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. They are associated with _____ our company.
A. with
B. without
C. in
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

72. Select the correct option which is given below. She has nothing_____ common with them.
A. out
B. of
C. about
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

73. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. Their share price fell to_____ ten rupees yesterday.
A. under
B. below
C. both a and d
D. not a nor b
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
F

74. Select the correct option which is given below. I could not find the solution_____ the problem.
A. about
B. to
C. in
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

75. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. Their boss has them all completely_____ her thumb. They are really scared of her.
A. about
B.under
C. in
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

76. Select the correct option which is given below. In the_____ example, you can see how it works.
A. in
B. above
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

77. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. They walked_____ the bridge.
A. in
B. over
C. out
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

78. Select the correct option which is given below. All, you should make sure there are no typos.
A. in
B. above
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

79. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. The goods that had not been claimed were sold_____ the Police Property Act.
A. in
B. is
C. of
D. under
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

80. Select the correct option which is given below. He was in prison for_____ three years.
A. of
B. about
C. over
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

SET 3: English Prepositions MCQs for IELTS

81. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. They have closed_____ 50 newspapers this year.
A. over
B. in
C. of
D. about
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

82. Select the correct option which is given below. It is only_____ the end of the book that we find out who the father really was.
A. about
B. in
C. at
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

83. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. You have finished _____ last at last.
A. about
B. in
C. at
D.of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

84. Select the correct option which is given below. I know nothing _____ the matter.
A. in
B.on
C. of
D. about
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

85. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. The company has been _____ fire from investors because of its poor performance this year.
A. about
B. in
C. under
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

86. Select the correct option which is given below. The results were _____ average.
A. about
B.in
C.above
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

87. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. What is the matter _____ her?
A. of
B. about
C. on
D.with
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

88. Select the correct option which is given below. She is feeling a bit _____ par.
A. below
B. under
C. both a and c
D. not a nor b
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
F

89. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. They manufacture it _____ license from the parent company.
A. under
B. in
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

90. Select the correct option which is given below. That reminds me _____ when I was at university.
A. about
B. on
C. in
D. of
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

SET 4: English Prepositions MCQs for IELTS

91. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. It took me ages to get all my documents and papers _____ order.
A.on
B. about
C. of
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

92. Select the correct option which is given below. Could you explain that point _____ me again?
A. about
B. in
C. of
D. to
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

93. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. I prefer spring _____ summer.
A. in
B. to
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

94. Select the correct option which is given below. The light is _____ our heads.
A. above
B. over
C. both a and c
D. not a nor b
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
F

95. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. It looks very good when seen from ____ _.
A.about
B. above
C. in
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

96. Select the correct option which is given below. I chatted _____ them yesterday.
A. to
B. with
C. not a nor b
D. both a and c
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
F

97. Select the correct option which is given below. I went there _____ a holiday.
A. for
B. on
C. of
D. about
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

98. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. Everyone was there _____ Nasir.
A. except for
B. except
C. not a nor b
D. both a and c
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
F

99. Select the correct option which is given below. I wear glasses _____ reading.
A.in
B. for
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

100. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. Have you spoken _____ him yet?
A. about
B. in
C. of
D. to
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

101. Select the correct option which is given below. Everybody started shouting and the meeting got _____ of hand.
A. about
B. in
C. on
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

102. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. It is famous _____ its seafood.
A. of
B. in
C. about
D. for
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

103. Select the correct option which is given below. It can only be seen from directly _____.
A. above
B. of
C. about
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

104. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. The results can be seen in the graph given _____.
A. above
B. in
C. below
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

105. Select the correct option which is given below. She is obsessed with _____ her project.
A. in
B.by
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

106. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. They were driving too fast _____ 150 kph.
A. above
B. over
C. both a and d
D. not a nor b
E. All of these
F. Both A and B

”Answer

107. Select the correct option which is given below. She spent a fortune _____ that painting.
A. about
B. in
C. of
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

108. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. It is _____ order but delivery can take up to 28 days.
A. about
B. in
C. of
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

109. Select the correct option which is given below. I would not dream _____ speaking to her like that.
A.in
B. on
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

110. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. The manager likes to be _____ control.
A. of
B. about
C. in
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

111. Select the correct option which is given below. She ran to the station and managed to get there _____ time.
A. in
B. on
C. of
D.at
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

112. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. Nabila will take it _____ the bitter end.
A. to
B. in
C. of
D. at
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

113. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. They finished the work _____ no time.
A.under
B. of
C. In
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

View AnswerCorrect: A

114. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. I am sure that _____ the time you get home, I will have done it.
A. by
B. in
C. be
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

115. Select the correct option which is given below. What is up _____ them?
A. without
B. in
C. with
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

116. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. The matter is _____ the jurisdiction of the courts, so they will decide what to do.
A. about
B. in
C. under
D. of
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

117. Select the correct option which is given below. I am going there _____ learn the language.
A. on
B. at
C. of
D. to
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

118. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. They have no one to blame for the trouble _____ themselves.
A. except
B. except for
C. not a nor b
D. both a and c
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
F

119. Select the correct option which is given below. New lightweight materials have replaced traditional ones _____ certain special uses.
A. except for
B. of
C. on
D. about
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

120. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. I cannot remember anything _____ the pain after the operation.
A. except
B. except for
C. both a and d
D. not a nor b
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
F

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

Buy advertisement space on T4Tutorials

For more details email [email protected]