English Prepositions MCQs for TOEFL

English Prepositions MCQs for TOEFL

English Prepositions MCQs for TOEFL is the set of Multiple Choice Questions and Answers for TOEFL test. Let’s start with SET 1.

SET 1: English Prepositions MCQs for TOEFL

1. Select any one according to the sentence. Nafeesa is afraid_____ spiders.
A. of
B. in
C. about
D. from
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

2. Select anyone according to a sentence. I am worried_____ the exam.
A. in
B. on
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

3. Which of the following is the correct statement? He looks upset, I think he took the criticism_____ heart.
A. in
B. about
C. to
D. of
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

4. Which of the following is the correct statement? I am envious_____ them.
A. about
B. of
C. in
D. on
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

5. Which of the following is the correct statement?He confided_____ me.

A. about
B. in
C. on
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

6. Select anyone according to a sentence. They decided_____ the grey sofa.
A. about
B. in
C. on
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

7. Select any one according to the sentence. She suffers_____ a heart disease.
A. about
B. in
C. on
D. from
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

8. Which of the following is the correct statement? The teacher set some homework_____ the end of the lesson.
A. about
B. at
C. of
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

9. Which of the following is correct. I am good_____ tennis.
A. about
B. in
C. of
D. at
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

10. Which of the following is correct. We arrived at _____ the station an hour late.
A. about
B. at
C. in
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

11. Select the correct option which is given below. His success was due to _____ the support he got from the team.
A. about
B. of
C. to
D. in
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

12. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. Have you heard _____ the company you applied to for a job?
A. in
B. about
C. from
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

13. Select the correct option which is given below. He is suffering _____ prostate cancer.
A. about
B. from
C. in
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

14. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. It was translated _____ Italian to English.
A.of
B. in
C.about
D. from
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

15. Select the correct option which is given below. We waited for nearly an hour and _____ the end we went without her.
A. in
B. at
C. of
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

16. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. How do you feel _____ their coming?
A. in
B.about
C.of
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

17. Select the correct option which is given below. What did you think _____ the film? I did not like it much.
A. in
B. on
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

18. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. There is an eraser _____ the end of my pencil.
A. in
B. on
C. of
D. about
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

19. Select the correct option which is given below. We were exhausted _____ the end of the journey.
A.by
B. in
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

20. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. They could not decide which one they liked and _____ the end they didn’t bother.
A. in
B. at
C. of
D. about
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

SET 2: English Prepositions MCQs for TOEFL

21. Select the correct option.He is interested_____ history.
A. about
B. of
C. on
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

22. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. Please do not interfere_____ my personal affairs.
A. about
B. of
C. in
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

23. Select the correct option. Green pepper is very rich_____ vitamin C.
A. of
B. about
C. in
D. on
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

24. . Which of the following is a correct statement according to the given sentence. He was embarrassed because everybody was_____ laughing him.
A. on
B.at
C. in
D. about
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

25. Select the correct option. She cares_____ the environment.
A. on
B. in
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

26. . Which of the following is a correct statement according to the given sentence. It was kind_____ you to help.
A. in
B.of
C. about
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

27. Select the correct option according to the given sentence. Unfortunately, we had to cancel it owing_____ the bad weather.
A.to
B. In
C. of
D. about
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

28. . Which of the following is a correct statement according to the given sentence. What did you make_____ the lecture?
A. of
B. on
C. about
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

29. Select the correct option. He was accused of _____ theft.
A. of
B. about
C. in
D. ON
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

30.Which of the following is a correct statement according to the given sentence.As_____ me, I will be happy to lend a hand.
A. in
B. about
C. for
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

31. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. The parcel was delivered _____ hand.
A. about
B.by
C. in
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

SET 3: English Prepositions MCQs for TOEFL

32. Select the correct option which is given below. Osama called Ahmad _____ short.
A.about
B. in
C. For
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

33. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. I need some time _____ to think it over.
A. about
B. in
C. to
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

34. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. She went into hospital _____ kidney surgery.
A. of
B. about
C. for
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

35. Select the correct option which is given below. Come over _____ have dinner.
A. about
B. in
C. to
D.of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

36. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. The restaurant is _____ the seafront.
A. of
B. on
C. about
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

37. Select the correct option which is given below. The car _____ front is slowing down.
A. on
B. in
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

38. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. The soldiers were sent _____ the front to fight.
A. to
B. in
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

39. Select the correct option which is given below. The film was different _____ what I had been expecting.
A. from
B. about
C. in
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

40. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. I did not get on with them _____ the word go.
A. from
B. of
C. about
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

SET 3: English Prepositions MCQs for TOEFL

41. Select the correct option. It differs_____ their last suggestion.
A. about
B. in
C. from
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

42. Select the correct option which is given below. I am_____ favor the idea. I think it will work well.
A. of
B. in
C. on
D. about
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

43. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. What is cause_____ the problem?
A. on
B. of
C. about
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

44. Select the correct option which is given below. I would like to thank you_____ behalf of all of us.
A. In
B. On
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

45. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. He is jealous_____ her success.
A. about
B. oN
C. in
D. oF
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

46. Select the correct option which is given below. Everything is_____ control there is no need to worry.
A. about
B. in
C. under
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

47. Which of the following is a correct statement according to the given sentence.He is married_____ Maria.
A. about
B. of
C. To
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C
View

48. Select the correct option which is given below. He does not care_____ losing his job.
A. of
B. in
C. about
D. on
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

49. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. I never listen_____ the radio.
A. of
B. to
C. about
D. in
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

50. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. He will be with you _____ a moment.
A. of
B.on
C. about
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

51. Select the correct option which is given below. I was robbed _____ my way home.
A. in
B. on
C. about
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

52. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. I could not get in because there were so many people ____ the way.
A. on
B.of
C. about
D.in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

53. Select the correct option which is given below. She is away _____ business.
A. about
B. of
C. on
D. in
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

54. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. The new store opens _____ business in March.
A. above
B. in
C. for
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

55. Select the correct option which is given below. The situation is _____ control.
A. at
B. in
C. under
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

56. Which of the following is a correct statement according to the given sentence ._____ the years, things got better.
A. in
B. about
C. over
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

57. Select the correct option which is given below. Hamza was standing _____ the front of the queue.
A. about
B. in
C. of
D.at
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

58. Which of the following is a correct statement according to the given sentence. You should not take what she says _____ and upset yourself.
A. of
B. in
C. about
D. from
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

59. Select the correct option which is given below. She learned the poem _____ heart
A. of
B. in
C. about
D. by
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

60. Select the correct option which is given below. Do not take any notice_____ him.
A. about
B. on
C. in
D. of
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

For more MCQs, You can click Here.

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]