Grammar and Vocabulary English Solved MCQs

Grammar and Vocabulary English Solved MCQs

Let us see the Grammar and Vocabulary English Solved MCQs.

1. We couldn’t open the new store as scheduled, due to lacking ____ _.
Funds
Shares
Expenses
Interest rates

Answer - Click Here:
A

2.Three very _____ cats are owned by us.
Alike
Same
Similar-looking
Alike-looking

Answer - Click Here:
C

3.You should just leave him alone, if your invitations are met with repeated ______ .
Rebuffs
Blunts
Negatives
Hypotheses

Answer - Click Here:
A

4._____ i can talk, you are the only person.
Which
That
To who
To whom

Answer - Click Here:
D

5.Mr Smith was _____ mishandling funds, in the course of the meeting.
Informed by
Denied
Accused of
Praised for

Answer - Click Here:
C

6. She admitted that she had contemplated suicide on many an occasion, writing her memoirs, Doreen, _____ lost a daughter to cancer.
Have
Who must
Who had herself
Would have

Answer - Click Here:
C

7. As _____ the neighbor-hood I do have concerns, but i don’t dislike the building.
In
Regards
Well
If

Answer - Click Here:
B

8.Plenty of time I’ve told you that i _______ .
do love you
was love you
need love you
have love you

Answer - Click Here:
A

9.Having such a famous man for a mother____ had an effect on Emily’s childhood.
Must have
Having
Have
Must
Answer - Click Here:
A

10.My brother ____ bought a laptop for his birthday last year.
Has
Had
Was
Were

Answer - Click Here:
C

11.My wife and I bought _______ last week.
Pieces of new furniture
Any new furniture
Some new furniture
A lot of new furniture

Answer - Click Here:
C

12.To spend my summer holidays, where do you think _______?
I might
Might be the best place
A good place
I should

Answer - Click Here:
B

13. Due to _____ having enough money to pay for the hotel, i couldn’t stay any longer.
To
For
To not
Not

Answer - Click Here:
C

14. They are happy that the number of their customers are increasing, ___ _, their business hasn’t taken off as expected.
Moreover
None the less
In as much as
Furthermore

Answer - Click Here:
B

15.I’ve had _____ with you guys, Thanks for having me!
So good time
Good time
Such fun
So fun

Answer - Click Here:
C

16.On my way home, I stopped _____ a phone call.
For make
To make
For making
Making

Answer - Click Here:
B

17.’ What if we ____ in for a change?’ ‘Where shall we go this weekend?’
Stayed
Can stay
Will stay
Are staying

Answer - Click Here:
A

18._____ on holiday, he always gets up at 5 o’clock in the morning.
Even
However
Although
Moreover

Answer - Click Here:
A

19. The one who was shocked by the atrocities ought to ask himself what _____ to prevent them.
Did they do
They could have done
They must have done
Had they done

Answer - Click Here:
B

20.Im a teacher and _____ my wife.
Such is
So is
Is she
Is a teacher

Answer - Click Here:
B

21_____ seen as a threat was important to her.
She wasn’t
Not to be
Not being
To not be

Answer - Click Here:
B

22.Because her parents _______ , she didn’t marry James.
Haven’t liked him
Were against it
Were against
Wanted her

Answer - Click Here:
B

23. Even though I’d tried all possible _____ of communication, i couldn’t get in touch with her.
Tools
Means
Thing
Ways

Answer - Click Here:
B

24.The thing ______ I like the most about my mother is her smile.
That
Have
Is
What
Answer - Click Here:
A

25.______ ,he’s not very intelligent, I think he’s an idiot.
Say so
To say nothing
That is to say
Having to say

Answer - Click Here:
C

26.In a job interview, avoid ____ questions that are too personal.
Answering
Having to answer
To answer
You should answer

Answer - Click Here:
A

27.The kids had bread and butter for lunch, and so ____ .
Had i
Me too
Did i
I did

Answer - Click Here:
C

28. It turned out, all I had to do to convince Janet. ____ talk to her mother,
To
By
Is to
Was to

Answer - Click Here:
D

Subscribe for Friendship

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)