Software Matrics Questions Answers MCQs

Software Matrics Questions Answers MCQs

Let us see the Software Matrics Questions Answers MCQs. You can Click here to read the first 25 MCQs of Software Metrics.

26. The action of a user in static content objects shows the dependency of objects?
A) True
B) False

Answer - Click Here:
B

27. ___________ structure of a web graph to obtain related pages link based measures rely.

A) Embedded
B) Hyperlink
C) Dynamic
D) All of the mentioned

Answer - Click Here:
B

28.which is not a web engineering project metric ?

A) Number of Static Content Objects
B) Number of Dynamic Content Objects
C) Number of Inherited Objects
D) Word Count

Answer - Click Here:
C

29. ___________ are the part of size and complexity?

A) Product Metrics
B) Process Metrics
C) Project Metrics
D) All of the mentioned

Answer - Click Here:
A

30. _________________ are the part of cost and schedule.

A) Product Metrics
B) Process Metrics
C) Project Metrics
D) All of the mentioned

Answer - Click Here:
C

31. Hours expanded per person and the number of errors found in it is the example of.

A) measurement
B) measure
C) all of the mentioned
D) metrics

Answer - Click Here:
D

32. In McCall’s Software Quality Factors which is not categorized under Product Operation?

A) Usability
B) Reliability
C) Flexibility
D) Integrity

Answer - Click Here:
C

33. What does ‘a’ represent in the given r = a/n arc-to-node ratio ?

A) the maximum number of nodes at any level
B) longest path from the root to a leaf
C) number of modules
D) lines of control

Answer - Click Here:
D

34. Which of the following does not belongs under Component-Level Design Metrics?

A) Complexity Metrics
B) Cohesion Metrics
C) Morphology Metrics
D) Coupling Metrics

Answer - Click Here:
C

35. which were expected as the percentage of modules.

A) Product Metrics
B) Process Metrics
C) Project Metrics
D) All of the mentioned

Answer: B

Answer - Click Here:
B

36. Obtaining a measure is the act of metric.

A) True
B) False

Answer - Click Here:
B

37. MTTC fallsin the category of

a) correctness
b) integrity
c) maintainability
d) all of the mentioned

Answer - Click Here:
C

38. Integrity is equals to Software Quality Metrics.

A) [Sigma(1 – threat)] * (1 – security)
B) [1 – Sigma(threat)] * (1 – security)
C) [1 – threat * Sigma(1 – security)].
D) Sigma[1 – threat * (1 – security)].

Answer - Click Here:
D

39. Which is not true about metric for design model?

A) Interface design metrics
B) Component-level metrics
C) Complexity metrics
D) Architectural metrics

Answer - Click Here:
C

40. _______________are the part of Statement and branch coverage metrics.

A) Analysis Model
B) Source Code
C) Design Model
D) Testing

Answer - Click Here:
D

41. In software enginnering _______________ is firstly proposed in function points

A) Booch
B) Boehm
C) Jacobson
D) Albrecht

Answer - Click Here:
D

42.For Function Point Computation how many Information Domain Values are used ?

A) five
B) six
C) two
D) three

Answer - Click Here:
A

43. What is the formula for FPC (function point computation)?

A) FP = [count total * 0.65] + 0.01 * sum(Fi)
B) FP = count total * [0.65 + 0.01 * sum(Fi)].
C) FP = count total * [0.65 + 0.01] * sum(Fi)
D) FP = [count total * 0.65 + 0.01] * sum(Fi)

Answer - Click Here:
B

44.__________________are the Architectural Design matrics in nature .

A) Black Box
B) White Box
C) Gray Box
D) Green Box

Answer - Click Here:
A

45. What does f symbolizes here when Structural complexity of a module i is given as S(i) = f*f (i).?

A) “fan check-out” of module i
B) “fan check-in” of module i
C) “fan in” of module i
D) module i of “fan out”

Answer - Click Here:
D

46. SMI stands for.

A) Software Mature Indicator
B) Software Maturity Index
C) Software Mature Index
D) Software Maturity Indicator

Answer - Click Here:
B

47. the software product starts becoming unstable, As the SMI approaches 1.0,
A) True
B) False

Answer - Click Here:
B

48. SMI = [Mt – (Fa + Fc + Fd)]/Mt. Here Mt is the number of modules in ____________.

A) none of the mentioned
B) in the current release that have been changed
C) from the preceding release that were deleted in the current release
D) in the current release

Answer - Click Here:
D
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

Buy advertisement space on T4Tutorials

For more details email [email protected]