Software Architecture Objective Questions Answers

Software Architecture Objective Questions Answers

1. ________________________in case of software design process.
A. Engineering design resolution produces the SRS
B. Analysis occurs at the end of engineering design with the SRS
C. Product design resolution produces the design document
D. Analysis occurs at start of product design with a product idea

Answer - Click Here:
D

 

2. A good program ____________________.
A. must have certain characteristic at delivery and must be maintainable during time
B. must conform to its design constraints
C. at delivery must satisfy its requirements
D. All of the Above

Answer - Click Here:
D

 

3. Software management need because _________________ ?
A. It is done with few people with fixed skills and abilities
B. Software development is complex and expensive
C. It is not time consuming
D. None of the mentioned

Answer - Click Here:
B

 

4. For generic problem solving strategy __________________ is not in sequence.
A. Understand the problem
B. Select the Best solutions
C. Iterate if no solution is adequate
D. Generate candidate solutions

Answer - Click Here:
C

 

5. _________________is the principle of feasibility?
A. Designs that can meet more stakeholder needs and desired subject to constraints are better
B. Designs that make easier to change are better
C. A Design is acceptable only when it is realized
D. Designs that can be built for less money, in less time with less risk are better

Answer - Click Here:
C

 

6. Which definition is wrong ?
A. Project is one time effort to achieve a particular goal for organization
B. Organizing is directing people doing project work
C. Planing is formulating scheme for doing project
D. Staffing is filing the positions in an organizational structure

Answer - Click Here:
B

 

7. ____________ is true about generic software product design process.
A. It ends with Product Design Problem
B. It begins with SRS
C. Analysis is done and end product is project mission statement
D. None of the mentioned

Answer - Click Here:
D

 

8. “Designs that make easier to change are better” which principle said that?
A. Principle of Economy
B. Principle of Adequacy
C. Principle of Changeability
D. Principle of Feasibility

Answer - Click Here:
C

 

9. _________________is not a project development activity.
A. Tracking
B. Planning
C. Organizing
D. Operating

Answer - Click Here:
D

 

10. Why iteration is important for design ?
A. To generate and improve solutions many time for better output
B. To frequently reanalyze the problem
C. All of the above
D. A & C

Answer - Click Here:
D

 

11. Define principle of adequacy.
A. Designs that can meet more stakeholder needs and desired subject to constraints are better
B. Designs that make easier to change are better
C. Designs that can be built for less money, in less time with less risk are better
D. A Design is acceptable only when it is realized

Answer - Click Here:
A

 

12. Business activities include _________________.
A. Project
B. Planning
C. Operations
D. A & C

Answer - Click Here:
D