Fluid dynamics MCQs Solved Questions Answers for test

Fluid dynamics MCQs Solved Questions Answers for test

Here, we are discussing 12 more MCQs of Fluid Dynamics in Physics.

1. What does fluid means?

(a) To fall

(b) To flow

(c) To oppose

(d) To rising

(e) None of these

Answer: (b)

2. Law of conservation of energy is based upon …

(a) Stoke’s law

(b) Bernoulli’s theorem

(c) Carnot’s theorem

(d) Both a and b

(e) None of these

Answer: (b)

3. What is the study of the properties of fluids in motion is called?

(a) Fluid dynamics

(b) Fluid Statics

(c) Dynamics

(d) Both a and b

(e) None of these

Answer: (a)

4. The internal fraction of fluid is known as …

(a) Resistance

(b) Surface tension

(c) Cohesive force

(d) Viscosity

(e) None of these

Answer: (d)

5. The formula of friction force F in a liquid was first suggested by

(a) Newton

(b) Maxwell

(c) Plank

(d) Galileo

(e) None of these

Answer: (b)

6.Stokes law hold for bodies of

(a) Oblong shape

(b) Spherical shape

(c) Rectangular shape

(d) Curve shape

(e) None of these

Answer: (b)

7.. When an object moves through a fluid experience a retarding force is known as …

(a) Surface tension

(b) Frictional force

(c) Gravitational force

(d) Drag force

(e) None of these

Answer: (d)

8. Strokes law holds for

(a) Motion through a viscous medium

(b) Motion through free space

(c) Bodies of all shape

(d) Motion through free space

(e) None of these

Answer: (a)

9. Incompressible and non_viscous fluid is called

(a) Ideal fluid

(b) Non-ideal fluid

(c) Perfect fluid

(d) viscous fluid

(e) None of these

Answer: (a)

10. Drage force between layers under consideration depends

(a) The surface area of the layer

(b) The distance between the layers

(c) the relative velocity between them

(d) All of the above

(e) None of these

Answer: (d)

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

Buy advertisement space on T4Tutorials

For more details email [email protected]