Database security MCQs – Solved Questions Answers

Database security MCQs – Solved Questions Answers

1. When we update any tuple in the relation which Authorization on a relation allows a user to?
A. select authorization
B. update authorization
C. grant authorization
D. define authorization
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
B

2. Grants privileges on SQL authorization mechanism ____________
A. Entire relation
B. Specified tuples
C. Specified attributes
D. Both A and B
E. All of these
F. None of these
Answer - Click Here:
D

3: Implicitly to all current and future Privileges that are granted users, are called as
A. Unnatural
B. Private
C. Natural
D. Public
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
D

4. which statement is used to revoke an authorization,
A. Revoke
B. Modify
C. Alter
D. Define
E. All of these
F. None of these

Answer - Click Here:
A

5: The grants privileges on SQL authorization mechanism doesn’t have
A. Specified attributes
B. Specified tuples Entire relation
C. Entire relation
D. None of the above
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

 6: True dependencies generated In reflexive rule (IR1), are classified as
A. nontrivial
B. inferential
C. functional
D. trivial
E. None of the above
F. All of these
Answer - Click Here:
D

7. Attributes determine any of its subset Rule which states that set of is classified as
A. closure rule
B. referential rule
C. reflexive rule
D. inferential rule
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
C

8. To represent both data and relationships among a collection of tables data is known as
A. Object-based Data model
B. Entity-relationship model
C. Relational Model
D. Semi-structured data model
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
C

9: Database is structured record-based models are so named because in____________.
A. Fixed format records
B. Variable-format records
C. Random-format records
D. None of the above
E. All of these
F. Both A and C

Answer - Click Here:
A

10: In Database design Data model that is widely used is
A. Semistructured data model
B. Object-based Data model
C. Relational Model
D. Entity-relationship model
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
D

11: Entity-relationship model are used in
A. Database implementation
B. Database design
C. Database direction
D. Database processing
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
B

12: The record which contains all data regarding tuples In database management systems, of _____________.
A. environment record
B. statement record
C. connection record
D. description record
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
D

13: list types of attributes that are included in query result which type of iterator is used _________________.
A. non-positioned iterator
B. positional iterator
C. named iterator
D. unnamed iterator
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
B

14: COBOL and ADA is a programming language such as classified as
A. referential language
B. server language
C. client language
D. host language
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
D

15: Abbreviation of PMS language constructs for procedures is ____________.
A. Prepared Storage Module
B. Permanent Storage Module
C. Persistent Storage Module
D. Prepared Statement Module
E. None of the above
F. All of these
Answer - Click Here:
C

16: Identification of procedure, name is used as ____________
A. Initialization
B. Arguments
C. Attributes
D. Values
E. None of the above
F. All of these
Answer - Click Here:
B

17: Formatted statements and repeat statements is syntax was supported by
A. SQL:2003
B. SQL:2000
C. SQL:2001
D. SQL:1999
E. None of the above
F. All of these
Answer - Click Here:
D

18: Full form of CLR
A. Computing language Runtime
B. Communication language Runtime
C. Common Language Runtime
D. Conditional language Runtime
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
C

19: Non dense index is _______.
A. primary index
B. ternary index
C. secondary index
D. clustering index
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
D

20: first record of any block In data file, is called___________.
A. non-dense record
B. anchor record
C. dense record
D. none of above
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
B

21: Row of the table In the relational model, is known to be
A. Tuple
B. Relation
C. Attribute
D. Entity field
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
A

22: Relation in the relational model to refer to a specific instance of a term used is known as
A. Relation attribute
B. Relation instance
C. Relation entity
D. Relation tuple
E. None of the above
F. All of these
Answer - Click Here:
B

23: Primary data model is relational model in today for commercial_____________.
A. Data program application
B. Data management applications
C. Data storage applications
D. Data processing applications
E. Data program application
F. None of the above
G. All of these
Answer - Click Here:
D

24: low-level data models In categories of data modeling, are also called
A. triggered data models
B. logical data models
C. conceptual data models
D. physical data models
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
D

25: In an E-R diagram is represented by a
A. Dashed arrow-head
B. Double arrow-head
C. Hollow arrow-head
D. Solid arrow-head
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
C

26: Specialization of Relationship known as a/an

A. Lower-level relationship

B. Subclass-superclass relationship
C. Superclass-subclass relationship
D. Higher-level relationship
E. None of the above
F. All of these

Answer - Click Here:
D

28: Specialization and generalization is a property of entity sets created by is known as
A. Attribute inheritance
B. Entity inheritance
C. Sets inheritance
D. Relational inheritance
E. None of the above
F. All of these
Answer - Click Here:
A

29: By creating distinctions among specialization emphasizes on differences Relations on_____________.
A. Instances
B. Entity sets
C. Attribute sets
D. None of the above
E. All of these
Answer - Click Here:
B

30: Any of the comparison operators of JOIN operation which uses is classified as
A. SIGMA-JOIN
B. THETA JOIN
C. CHI-JOIN
D. PI-JOIN
E. None of the above
F. All of these
Answer - Click Here:
B

31: Which languages can be represented in a database a scheme determining is called its
A. Object set
B. Typeset
C. Data set
D. Character set
E. None of the above
F. All of these
Answer - Click Here:
D

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]