Security Law solved MCQs questions answers

Security Law solved MCQs questions answers

1. International Law is introduced by____.

A. Hugo Grotius
B. Openheim
C. Suarez
D. Pufendorf
E. None of these

Answer - Click Here:
A

2. one of the following year International court of justice was established?

A. 1945
B. 1919
C. 1948
D. 1988
E. None of these

Answer - Click Here:
A

3. International court of justice policies in_____years

A. Five
B. Nine
C. Six
D. Three
E. All of these

Answer - Click Here:
B

4. human rights was introduced in_____

A. 1776
B. 1948
C. 1917
D. 1945
E. None of these

Answer - Click Here:
B

5. In which year Monroe Doctrine originally announced?

A. 1623
B. 1723
C. 1823
D. 1923

Answer - Click Here:
D

6. In which country permanent Court of International Justice headquarter?

A. London
B. The Hague
C. Hamburg
D. Geneva
E. None of these

Answer - Click Here:
B

7. International Law Commission members is_____years.

A. 5
B. 3
C. 8
D. 9
E. None of these

Answer - Click Here:
A

8. president of the International court of justice is_____.

A. Hisashi Owada
B. William Rehaquist
C. Nagendra Singh
D. Muhammad Haleem
E. None of these

Answer - Click Here:
A

9. diplomatic Conference on Humanitarian Law introduced in____year

A. 1972
B. 1974
C. 1976
D. 1978
E. None of these

Answer - Click Here:
B

10. one of the following is the Subject of International Law?

A. Individuals
B. States
C. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
C

11. Diplomatic relations introduced by_____.

A. Decision of neighboring States
B. Unilateral action
C. Mutual agreement
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
C

12. Vienna Congress held in____.

A. 1915
B. 1815
C. 1945
D. 1978
E. None of these

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.