Corel Draw MCQs for Graphic Designer Job Test

Corel Draw MCQs for Graphic Designer Job Test

Let us see the Corel Draw MCQs for Graphic Designer Job Test.

SET 1: Corel Draw MCQs

1. For cropping a tool is used called?

A.Zoom tool
B.Pick tool
C.Knife tool
D.Shape tool
E. Both a and b
F. None of these

Answer - Click Here:
D

2. For displaying a full-screen preview of the drawing or graph which shortcut key is used?
A.F2
B.F9
C.F7
D.F1
E. Both a and b
F. None of these

Answer - Click Here:
B

12. If we combine green and white we get two color separations?

A.True
B.False

Answer - Click Here:
B

3.?If we apply filters of file types which of the following type will modify?

A.Vector
B.Raster
C.Animation
D.All of the above

Answer - Click Here:
D

4. For toggling snapping objects a shortcut key is used?

A.CtrI +j
B.Alt +O
C.Ctrl +L
D. Alt + Y
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
F

5. Which tool is used for selecting and deselecting of objects?

A. Freehand tool
B. Pick tool
C. bezier tool
D. Shape tool

Answer - Click Here:
B

6. For removing overlapping segments in the objects a tool is used called?
A. Crop Tool
B. Knife
C. Eraser
D. Virtual Segment Tool

Answer - Click Here:
D

SET 2:  Graphic Designing MCQs

7. For filling the shape with the gradient a tool is used?
A. Interactive tool ->Sqaure
B. Interactive tool ->Linear
C. Interactive tool ->Radial
D. Interactive tool ->Conical
E. Both c and d
F. None of these

Answer - Click Here:
C

8.For creating a title which type of text is mostly used?
A. Freehand
B. Artistic
C. paragraph
D. Bezier

Answer - Click Here:
B

9. The object is closed can be known by?
A. it has a line
B. It can be filled
C. it has nodes
D. it has a shape

Answer - Click Here:
B

10. Getting closer look an object is allowed by a tool called?
A. Eyedropper
B. Zoom
C. Pick
D. Text
E. Both b and d
F. None of these

Answer - Click Here:
B

11. If a curve is not closed it can be identified by?
A. It can be filled with a color
B. It is white and not a color
C. It cannot be filled
D. It is highlighted.

Answer - Click Here:
C

12. In the 2D image program which of the following is not a basic drawing tool?
A. Pencil
B. Eyedropper
C. Bezier
D. Freehand
E. Both a and b
F. None of these

Answer - Click Here:
B

13.In 2D and 3D image which of the following color model is not used?
A. CMYK
B. RGB
C. HSV
D. LZW

Answer - Click Here:
D

Topic Covered:Corel Draw MCQs for Graphic Designer Job Test.

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]