MCQs of Information Visualization

Let see us see an important list of MCQs of Information Visualization.

1.From following Which type make a vector of repeated values___?
A. rep()
B. view()
C. data()
D. read()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
C

2.Which of the followings is the most suitable answer to identify the position of a quantile in a dataset___?
A. rep()
B. barplot()
C. barchart()
D. quantile()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
D

3. Idicate that function cross tabulate tables using formulas__?
A. table
B. read
C. xtabs
D. stem
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

4. From the following Which groups find the correlation matrix ___?
A. stem
B. col.max(x)
C. factor.model
D. which.max(x)
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
C

5.Identify statement make a mosaic plot___?
A. histogram()
B. bar()
C. mosaicplot()
D. which.max(x)
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
C

6. Indicate compute proportions from a contingency table __?
A. par()
B. anova()
C. prop.table()
D. mosaicplot()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
C

7. Select the most appropriate answer that is related to lattice command for producing a scatterplot?
A. plot()
B. xyplot()
C. lm()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

8.From the follwing which builds empirical cumulative distribution function___?
A. cum
B. ecdf()
C. cumsum
D. lm()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

9.Which is helped us to view dataset in a spreadsheet-type format ____ ?
A. Disp()
B. Seq()
C. View()
D. lm()
E. anova()
F. None of these

Answer - Click Here:
C

10. From the following ___ function carries out a chi-square test.
A. t.test()
B. chisq.test()
C. prop.test()
D. fisher.test()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

11.Indicate which adds marginal sums to an existing table?
A. par()
B. addmargins()
C. prop.table()
D. quantile()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
C

12.From the following which lists names of variables in a data.frame____?
A. names()
B. quantile()
C. barchart()
D. par()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

13.Indicate which is tool for chi-square distributions?
A. pchisq()
B. pnorm
C. chisq()
D. barchart()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

14. Which values of a variable into larger bins____?
A. col.max(x)
B. cut
C. stem
D. which.max(x)
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

15.Identify determine the least squares regression line_____?
A. histo()
B. lm
C. barlm
D. col.max(x)
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

16.From the following which is a tool for checking normality?
A. qline()
B. anova()
C. qqline()
D. lm()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
C

17. Choose best option from the following. The following is lattice command for producing boxplots?
A. plot()
B. bwplot()
C. xyplot()
D. barlm()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

18.Idicate best option from the following compute analysis of variance table for fitted model?
A. ecdf()
B. cum()
C. anova()
D. bwplot()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
C

19.Indicate best option of the following is used to find variance of all values?
A. mean()
B. sd()
C. anova()
D. var()
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
D

20.Choose best option from the following the purpose of fisher.test() is _______ test for contingency table.
A. Chisq
B. Fisher
C. Prop
D. Stem
E. Both b and c
F. None of these

Answer - Click Here:
B

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]