Computer Literacy important MCQs

1.Which of the following is Format command can’t be used for the setting?

A. alignment

B. line spacing

C. margins

D. tabs and indents

E. All of these

F. None of these

Answer: E

MCQs on Viruses and Computer Security – Continue.

2.Text is determined by the amount of vertical space between lines of computer paragraph spacing

A. word spacing

B. line spacing

C. text spacing

D. All of these

E. None of these

Answer: B

‘3.credit cards’ and ‘bank cards’ are examples of______________.

A. magnetic stripe

B. inked stripe

C. coded stripe

D. tagged stripe

E. All of these

F. None of these

Answer: A

4.Which Type of software that is designed for users to customize programs is

A. freeware

B. open-source software

C. shareware

D. macros

E. All of these

F. None of these

Answer: A

5.A Which of the following is software that solves one task is

A. freeware program

B. suite

C. stand-alone program

D. open-source program

E. All of these

F. None of these

Answer: B

6.Worksheets and documents In a spreadsheet program are present in__________.

A. workbook

B. column

C. cell

D. formula

E. All of these

F. None of these

Answer: A

MCQs on Viruses and Computer Security – Continue.

7.Power of a spreadsheet lies in its which of the following.

A. formulas

B. worksheets

C. cells

D. labels

E. All of these

F. None of these

Answer: C

8.”Ctrl + O” short cut keys are used for which of the following command?

A. open a file

B. extract a file

C. open option

D. edit a file

E. All of these

F. None of these

Answer: A

9.”Ctrl + S” short cut keys are used for which of the following command?

A. start file

B. play

C. save the current file

D. stop

E. All of these

F. None of these

Answer: B

10.Switching to the previous window from the current window can be done by shortcut keys which of the following is a correct statement.

A. Ctrl + Shift + Tab

B. Alt + Shift + Tab

C. home key

D. Alt + left arrow

E. All of these

F. None of these

Answer: B

11.”Ctrl + I” short cut keys are used for which of the following command?

A. change the Italic text in Arial

B. change selected text to be in Italics

C. change text in particle illusion

D. change selected text to be in the elite

E. All of these

F. None of these

Answer: B

MCQs on Viruses and Computer Security – Continue.

12.To run/execute the selected command, a key used is

A. Shift key

B. Ctrl key

C. Alt key

D. Enter key

E. All of these

F. None of these

Answer: D

13.Computer word size is a multiple of which of the following

A. 10 bits

B. 16 bits

C. 4 bits

D. 1024 bits

E. All of these

F. None of these

Answer: B

14.which of the following is not non-volatile?

A. RAM

B. ROM

C. PROM

D. flash memory

E. All of these

F. None of these

Answer: A

15.Computer memory is measured in terms of

A. bytes

B. cells

C. bits

D. units

E. All of these

F. None of these

Answer: C

16.Which of the following is a nibble composed of

A. 4 bits

B. 8 bits

C. 2 bits

D. 6 bits

E. All of these

F. None of these

Answer: A

MCQs on Viruses and Computer Security – Continue.

17.Which of the following is an Internet protocol includes

A. MAC

B. Ethernet

C. ARCnet

D. TCP/IP

E. All of these

F. None of these

Answer: D

18.linked to the internet through the Computer which of the following is a correct statement

A. phone-line modem

B. DSL

C. cable modem

D. Both A and B

E. All of these

F. None of these

Answer: E

19.These are all the top-level computer domains except

A. army

B. Edu

C. org

D. gov

E. All of these

F. None of these

Answer: A

20.Instruction steps which can be written within the diamond-shaped box, of a flowchart which of the following is a correct statement

A. DATA X, 4Z

B. S = B – C

C. IS A < 10

D. PRINT A

E. All of these

F. None of these

Answer: C

MCQs on Viruses and Computer Security – Continue.

21.Defined symbols are performed Resolution externally by

A. assembler

B. linker

C. loader

D. compiler

E. All of these

F. None of these

Answer: B

22.Rules out the use of GO TO which of the following is used?

A. flow chart

B. Nassi-Shneiderman diagram

C. HIPO-DIAGRAMS

D. Pipe

E. All of these

F. None of these

Answer: B

23.Language processor includes which of the following?

A. assembler

B. compiler

C. interpreter

E. both A and C

D. All of these

E. None of these

Answer: E

24.Examples of system programs include which of the following?

A. operating system of computer

B. trace program

C. compiler

D. Both A and D

E. All of these

F. None of these

Answer: E

25.System software’s are supplied by the______________.

A. inquiry programmers

B. text slots

C. payroll programmers

D. manufacturer

E. All of these

F. None of these

Answer: D