white box testing MCQs – solved

Let us see the very important white box testing solved MCQs

1. A flexible product development strategy where a development team works together to reach a specific goal called what?

a) Scrum
b) FDD
c) DevOps
d) MDD
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: a

2. A key principle of Scrum is ______________
a) Strict requirements
b) Requirements volatility
c) Fixed scale development
d) Cross-functional development
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: b

3. The _______________ represents the product’s stakeholders and the voice of the customer
a) Development Team
b) Scrum Master
c) Product Owner
d) Servant-leader
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: c

4. What is the basic unit of development in Scrum?
a) Class
b) Manifesto
c) Slice
d) Sprint
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: d

5. The Sprint is an ___________ effort.
a) Time boxed
b) Closed
c) Sandboxed
d) Open
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: a

6. The team holds a _________ with specific guidelines every day during a Sprint
a) Impediment
b) Daily Scrum
c) Backlog refinement
d) Sum of Scrums
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: b

7. On what the team reflects on the past Sprint.
a) Sprint Review
b) Daily Scrum
c) Sprint Retrospective
d) Sprint Reflection
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: c

8. What are the various Testing Levels?
a) Unit Testing
b) System Testing
c) Integration Testing
d) None of these
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: d

9. The value of boundary analysis belong to?
a) White Box Testing
b) Black Box Testing
c) White Box & Black Box Testing
d) None of the mentioned
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: b

10. Alpha testing is done at

a) Developer’s end
b) User’s end
c) Developer’s & User’s end
d) None of these
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: a

11) In which step the testing of real-time software is to test each task independently.

a) First step
b) Second step
c) Third step
d) Fourth step
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: a

12) In ………………….., once errors in individual tasks and in system behavior have been isolated, testing shifts to time related errors.
a) Task testing
b) Inter task testing
c) Behavioral testing
d) System testing
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: b

13) Which of the below mentioned option probes the programs ability to handle data at the limits of acceptability.
a) Boundary value analysis
b) Graph-based testing
c) Equivalence partitioning
d) Loop testing
e) Both a & b
f) All of the above
Answer: a

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

Buy advertisement space on T4Tutorials

For more details email [email protected]