Site icon T4Tutorials.com

European Current Affairs MCQs Questions Answers

European Current Affairs MCQs Questions Answers

European current affairs MCQs Questions Answers is the set of important MCQs taken from different kind of jobs and admission tests. Let’s begin with SET 1.

SET 1: European Current Affairs MCQs – Important MCAT and ECAT Questions

1: Highest mountain of world ‘Mount Everest’ is located in __________. Select a suitable one.
A. North America
B. Asia
C. Antarctica
D. Australia
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

2: North America and the Caribbean Sea lie to northwest from __________.Which of the following are a correct option?
A. South America
B. Europe
C. Asia
D. Africa
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

3: North America shares a boundary with the Pacific Ocean from ________.
Select the correct option.
A. South
B. East
C. West
D. North
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

4: World’s second largest continent is the world is _____________.
A. Australia
B. Asia
C. Africa
D. Antarctica
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

5: Continent ‘Asia’ shares its East border with the __________.Select the right option.
A. Ural Mountains
B. Africa
C. Arctic Ocean
D. Pacific Ocean
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

6: Longest river in ‘Asia’ is CALLED __________.
A. Huang-He of China
B. Mahaveli of Srilanka
C. Ganga of India
D. Yangtze of China
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

7: Out of seven continents, continent Europe shares its West boundary with. Select the correct option.


A. Ural Mountains
B. Arctic Ocean
C. Atlantic Ocean
D. Mediterranean Sea
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

8: Largest suspension bridge ‘Golden Gate Bridge’ is located in North America continent at ______________.select the correct option.
A. Venice San Francisco
B. Panama
C. Cuba
D. All of these
E. Both A and B
Answer - Click Here:
B

9: Phenomenon in which glow is observed in the sky at night called Aurora Australia is also classified as __________ lights
A. Northern Western
B. Eastern
C. Southern
D. All of these
E. Both A and B
Answer - Click Here:
D

10: United States of America lies incontinent of ___________.
A. Antarctica
B. South America
C. North America
D. Africa
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

SET 2: European Current Affairs MCQs – Important NTS GAT Questions

11: Countries whose borders lies both in Asia and Europe continent are called ____________.
A. Kazakhstan and Russia
B. Russia and Turkey
C. Russia and Afghanistan
D. Kazakhstan and Turkey
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

12: Country which is not located in Asia is called ___________.
A. Tasmania
B. Srilanka
C. North Korea
D. Japan
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

13: Continent Europe shares its South boundary with ___________.select the correct option.
A. Ural Mountains
B. Arctic Ocean
C. Atlantic Ocean
D. Mediterranean Sea
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

14: Asia shares its North border with ____________. Select the correct option.
A. Ural Mountains
B. Africa
C. Arctic Ocean
D. Pacific Ocean
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

15: Which is the largest country in South America? .select anyone
A. Venezuela
B. Peru
C. Argentina
D. Brazil
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

16: Which is the smallest state of South America? Choose the correct option.
A. Greenland
B. Suriname
C. Guyana
D. Netherlands
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

17: Sea which separates Africa from Asia is called _________.
A. Red Sea
B. Baltic Sea
C. Black Sea
D. Mediterranean Sea
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

18: Which is the largest island of North America? select the right option.
A. Greenland
B. Venice
C. Greece
D. Finland
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

19: State which is not included in twelve sovereign states of North America is called ___________.
A. Libya
B. Argentina
C. Venezuela
D. Peru
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

20: Continent which lies within Western and Northern Hemisphere of globe is called _____________.
A. Asia
B. Africa
C. North America
D. South America
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

SET 3: European Current Affairs MCQs – Important CSS Exam Questions

21: Out of seven continents, continent Europe shares its North boundary with _________________. Select the correct option.
A. Atlantic Ocean
B. Mediterranean Sea
C. Ural Mountains
D. Arctic Ocean
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

22: Great Barrier Reef Australia is called ________________.
A. Pearl of the Ayres
B. Pearl of the Fraser
C. Pearl of the Crown
D. Pearl of the Ocean
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

23: Country which does not lies within African continent is called _____________.
A. Congo
B. Libya
C. France
D. Sudan
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

24: Territories of continent Australia includes in______________. Select the right option
A. Southern Territory
B. Australian Capital Territory
C. Northern Territory
D. both b and a
E. All of these
F. Both A and C
Answer - Click Here:
F

25 : Australian state does not include in ____________. Select the correct option.
A. Vitoria
B. Tasmania
C. Madrid
D. Queensland
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

26: Africa shares its south-east boundary with ___________. Select a suitable answer.
A. Indian Ocean
B. Baltic Sea
C. East Siberian Sea
D. Sinai Peninsula
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

27: Asia shares its South border with _____________. Select a suitable answer.

A. Atlantic Ocean
B. Indian Ocean
C. Mediterranean Sea
D. Pacific Ocean
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

28: South America shares it’s surrounded with Atlantic Ocean from ______________. Select the correct option.
A. East and South West and North
B. North and East
C. North and South
D. All of these
E. Both A and B
Answer - Click Here:
C

29: World’s coldest continent Antarctica is surrounded by ____________ Ocean.
A. Eastern Ocean
B. Western Ocean
C. Southern Ocean
D. Northern Ocean
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
C

30: Which is the smallest country of second-largest continent Africa? Select the correct option.
A. Cairo
B. Seychelles
C. Sudan
D. Nigeria
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

More MCQs on General Knowledge

  1. World General Knowledge MCQs
  2. General Knowledge MCQs PPSC
  3. Current Affairs Of World 2018 MCQs
  4. MCQs Of General Knowledge
  5. Current Affair of World Multiple Choice Answers 
  6. Asian Current Affairs MCQs 
  7. GENERAL KNOWLEDGE MCQs
  8. Current Affair of World MCQs 
  9. International Current Affairs Multiple Choice Answer
  10. International Current Affairs MCQs
  11. GENERAL KNOWLEDGE of MULTIPLE CHOICE
  12. General Knowledge MCQs for Commission test
  13. General Knowledge MCQs for CSS
  14. GEEK General Knowledge MCQs
  15. European Current Affairs MCQs
  16. Kon Banay Ga Crorepati MCQs
  17. general knowledge questions for NTS Test
  18. Basic general knowledge Questions Answers
  19. General knowledge MCQs with Answers from PPSC Past Papers
  20. MCQs Test of General Knowledge
  21. Inventions and Discoveries MCQs
  22. Pakistan GK MCQs
  23. Pakistan General Knowledge MCQs with Answers pdf
  24. MCQs about Pakistan General Knowledge
  25. Pakistan General Knowledge MCQs Online Test
  26. General Knowledge MCQs about Pakistan Current Affairs
  27. PTS general knowledge MCQs
  28. general awareness MCQ questions
  29. GK MCQs
General Knowledge MCQs

MCQs collection of solved and repeated MCQs with answers for the preparation of competitive exams, admission test and the job of PPSC, FPSC, UPSC, AP, APPSC, APSC, BPSC, PSC, GOA, GPSC, HPSC, HP, JKPSC, JPSC, KPSC, KERALAPSC, MPPSC, MPSC, MPSCMANIPUR, MPSC, NPSC, OPSC, RPSC, SPSCSKM, TNPSC, TSPSC, TPSC, UPPSC, UKPSC, SPSC, KPPSC, BPSC, AJKPSC ALPSC, NPSC, LPSC, SCPSC, DPSC, DCPSC, PSC, UPSC, WVPSC, PSCW, and WPSC.

Exit mobile version