Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Psychology MCQ’s covering chapters of books Latest editions

Psychology MCQ’s covering chapters of books Latest editions

1. At which site the mind and body interact in the brain …

a) Pineal gland
b) throid gland
c) Hypothalamus
d) gonads

Answer - Click Here:
A

2. Who discovered the chemical basis of neurotransmission …

a) Bandura
b) Charles sherrington
c) Luigi galvani
d) Otto loewi

Answer - Click Here:
D

3. Human CNS is composed of …

a) somatic nervous system
b) brain and spinal cord
c) autonomic nervous system
d) all of these

Answer - Click Here:
B

4. The link between the nervous system and the endocrine system is due to the presence of?

a) corpus callosum
b) reticular formation
c) cerebellum
d) hypothalamus

Answer - Click Here:
D

5. In neurons, the axons are insulated by the a matter named as …

a) Nerve fiber
b) Myelin sheath
c) Ganglion
d) Sylvian sheath

Answer - Click Here:
B

6. The term “soma” is related to …

a) synapse
b) neuron
c) axon
d) cell body

Answer - Click Here:
D

7. Melatonin is produced by which gland?

a) posterior pituitary
b) hypothalamus
c) pineal gland
d) anterior pituitary

Answer - Click Here:
C

8. The goal of social cognitive therapy is basically …

a) self-actualization
b) self-regulation
c) uncovering hidden conflicts
d) all of these

Answer - Click Here:
B

9. Social Learning Theory was developed by …

a) Albert Bandura
b) Alfred Hitchcock
c) Albert dakwin
d) Albert Einstein

Answer - Click Here:
A

10. Bandura’s social cognitive theory is based on which perespective?

a) agentic
b) learning
c) behavioral
d) none of these4

Answer - Click Here:
A

11. The ecological theory explains about …

a) cognitive development
b) affective processes in development
c) environmental influences on development
d) none of these

Answer - Click Here:
C

12. Which theory says that there are sensitive periods of development in human life?

a) social cognition theory
b) ecological theory
c) ethological theory
d) none of these

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *