MCQS Database Systems- for CS Jobs – Set 13

Multiple Choice Questions

Set 13

1. Which layer runs on the end-user’s computer (the client).

  1. processing layer
  2. application layer.
  3. user interface layer
  4. middle layer.
Answer - Click Here:
2

2.  A DBMS, which stores the data required by the middle tier. This tier may run on a

        separate server called

  1. application server.
  2. database server
  3. client server
  4. potential server
Answer - Click Here:
B

3. A program that controls data transfer between servers and clients  to provide a consistent environment, is called…

  1. TP Monitor
  2. Transaction routing
  3. Distributed Transaction processing
  4. Transaction processing system
Answer - Click Here:
1

4.  A data sublanguage consists of ____ parts

  1. 4
  2. 3
  3. 2
  4. 5
Answer - Click Here:
3

5. The _____ compiler converts DDL statements into a set of tables

               containing metadata.

  1. DDL
  2. DML
  3. DLL
  4. DM
Answer - Click Here:
1

6. Which one is not common type of object-based data model are:

  1. Entity–Relationship
  2. integrity constraints
  3. n Functional
  4. n Object-Oriented
Answer - Click Here:
2

7.  The part of a DML that involves data retrieval is called a….

  1. Data manipulation language
  2. Query language
  3. Non-query language
  4. Structure language
Answer - Click Here:
2

8. There are ______ types of record base date model…

  1. 3
  2. 5
  3. 2
  4. 4
Answer - Click Here:
1

 

Welcome to all friends. The reason for our success is only your love for T4Tutorials. Our team is always available to answer your queries regarding any kind of confusions or discussion regarding your study and career matters. For discussion with us please join our facebook group "T4Tutorials.com". The link of the group is mentioned below.Thanks and love to all for connecting with us. We are nothing without you. Love you all.....

Leave a Reply